Ще бъде хладно и предимно облачно в понеделник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:41 / 09.10.2023
422
Днес над западна половина от страната ще преобладава слънчево време, докато над източната ще бъде предимно облачно, но в следобедните часове облачността също ще намалее до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до умерен, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде сравнително хладно с максимални температури предимно между 17° и 22°, в София - около 20°. Вечерта от север ще започне ново увеличение на облачността, съобщават от НИМХ.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи, след обяд ще се разкъсва и намалява. Вятърът временно ще отслабне, ще е предимно умерен от запад-северозапад, но вечерта отново ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но ще е почти без валеж. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабне.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня отново ще се понижи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...
Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с минист...
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
Контрабанден зехтин: Над 3000 литра бяха задържани на "Капитан Ан...
Д-р Илиев за новия вариант на COVID-19, наречен "флирт": Не е лек...
Председателят на Съвета на ректорите: Липсва дългосрочна целеполо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).