Ще бъде предимно облачно, въможни са кратки валежи и градушки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:00 / 24.09.2023
544
В неделя над западната половина от страната облачността ще бъде значителна, купеста, след обяд и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. В крайните северозападни райони има условия за локални интензивни явления, възможни са и градушки, съобщават от НИМХ. В източната половина от страната ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места в крайните източни райони - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, привечер в северозападните райони временно ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 30° и 35°, по-ниски по морския бряг, в София – около 29°, по-късно след обяд от запад ще започнат да се понижават.

Над планините в Западна България облачността ще е значителна, предимно купеста, след обяд и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи. Фаза на луната: два дни след първа четвърт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).