Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще има ли публика по трибуните на Евро 2020
Автор: Екип Varna24.bg 18:42 / 19.05.2021Коментари (0)1617
©
Европейското първенство по футбол приближава с бързи темпове въпреки всичко, което се случи в последната една година с негвата организация. Ще има ли публика по трибуните на Евро 2020 или в крайна сметка ще си го гледаме само по телевизора?

Все пак вероятно ще има достъп на фенове до стадионите, макар и при определени ограничения. Това стана ясно, след като лично президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че всеки град, който иска да приема срещи от Евро 2020, трябва и да организира достъпа на фенове до стадионите. В противен случай домакинството му ще бъде дадено на друг:

"Имаме няколко сценария, но това, което гарантираме, е, че възможността някой от мачовете на Евро 2020 да е на празен стадион, не стои на масата", каза той. Според него всеки от градовете-домакини трябва да даде гаранции, че на техните стадиони ще има достъп на публиката за да гледа Евро 2020 мачове наживо.

Засега страните-домакини са заявили, че ще приемат между 10 и 15000 зрители на трибуните на стадионите си, но някои държави като Германия или Унгария например все още не са дали ясен отговор за това от страх пред нова вълна на КОВИД заразата.

Ясно е, че Великобритания, която приема на "Уембли“ в Лондон полуфиналите и финала, е готова да поеме още мачове. Англичаните имат увереността за това, което им дават успехите с ваксинацията. Дори Израел, където коронавирусът също е до голяма степен овладян, изрази желание да приеме мачове от турнира.

В крайна сметка обаче от УЕФА решиха да оставят страните-домакини сами да решат по колко фенове ще допускат на стадионите си за отделните мачове на Евро 2020, след като отпаднаха ограниченията те да се пълнят максимум  до 30% от своя капацитет. Така през март т.г. имаше вероятност Дълбин, Глазгоу, Мюнхен и Билбао да отпаднат като домакини на футболни срещи от шампионата, точно по тази причина.

От своя страна във Великобритания, Италия, Дания и Италия и Дания отрано увериха, че ще отворят стадионите си за публиката, като примерно "Уембли", който е с капацитет от 90 000 зрители, ще бъде зает наполовина или поне на една четвърт за полуфиналните и финалния мач.

На "Алианц Арена“ в Мюнхен ще допуснат 14 500 зрители фенове за всяка от четирите футболни срещи, които ще се играят там.

Четири футболни мача от Билбао бяха прехвърлени пак по същите съображения на стадион "Естадио Ла Картуха" в Севиля.

Трите футболни срещи, които бяха предвидени да се състоят в Дъблин, бяха преместени в Санкт Петербург, а четвъртфиналният мач ще бъде игран на лондонския стадион"Уембли".

В крайна сметка стана ясно, че повечето от градовете-домакини на мачове от Евро 2020 са стигнали сами за себе си до най-доброто според тях решение. Така на стадионите ще бъдат допускани средно между 10 и 15 000 зрители в зависимост от това на територията на коя страна-домакин ще се играе съответния мач. Въпреки страховете и притесненията във връзка с епидемията, накрая може би ще се окаже, че много от стадионите за Европейското са готови да приемат между 25-33 и дори 100% от своя капацитет, за да мине първенството гладко и за да останат доволни спортистите, феновете и най-вече спонсорите, които досега са налели милиони в отложения европейски футболен форум.

В процентно отношение най-предпазливи са Мюнхен, Лондон, Глазгоу, Севиля, Рим, Копенхаген, Букурещ и Амстердам – от 25 до 33 на сто.

Баку и Санкт Петербург гарантират запълване от 50 на сто от капацитета.

Будапеща изпъква с обещание за 100-процентово запълване на стадиона си.

Нашенците, които няма да могат да присъстват на живо на мачовете от програмата на Европейското футболно първенство това лято, могат да следят прякото им предаване  по БНТ и по Нова телевизия. За да сте в час пък какво се случва по терените на първенството в цяла Европа, новини за Евро 2020 може да следите и naсайта на 7спорт.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: