Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще изключват от училище за 10 отсъствия
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 10.06.2013Коментари (44)10433
© Impact Press Group
Учениците трябва да бъдат изключвани и премествани в друго училище при 10 неизвинени отсъствия, а не при 15, както е сега. Това каза в интервю образователният министър проф. Анелия Клисарова. Мярката бе предвидена още в просветния законопроект, изготвен от миналото правителство.

"Одобрявам тази идея, в училище дисциплината трябва да се затегне. Родителите също не трябва да злоупотребяват с извинителните бележки от тяхно име", каза още образователният министър. Според нея матурите и изпитите за национално външно оценяване постепенно трябва да стават по-сложни с въвеждането на повече отворени въпроси. "Не става дума за промяна на формата на изпитите, а за добавяне на един или два отворени въпроса, които да стимулират творческото мислене у децата", обясни проф. Клисарова.

Тази година бяха въведени повече отворени въпроси при миниматурите за 4-ти клас. До броени дни се очаква да стане ясен и средният успех от националното външно оценяване след 7-и клас и от матурите.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.06.2013 г.
0
 
 
Але тая лъда ли е ?? Що тя не доиде да отгоюаря на отюорени юупроси като е толкоюа ъмна ?? баси не стига че матеряла е прекалено голям и програмата им не стръюа ами и само дрункат .. тая дурйаюа никога няма да се опраюи докато имаме такива оправници
Aнонимен
на 10.06.2013 г.
0
 
 
Поредната глупост на комунистите!Некадърната професорка не може да задържи своите студенти,не е в състояние да ги мотивира да учат, да творят и иска да го направи със сила?Аман от контрольори!Не е чувала за различни форми на обучение?Иска дипломите да ги раздават , както е до сега за присъствие в часовете, без разбиране ,без творчество,бюрата по труда да се пълнят с дипломирани безработни?
Aнонимен
на 10.06.2013 г.
0
 
 
Хах. Като 16 годишен, който е доста запален на тема политика и граждански права, който спазва законите и "нормите" дадени ни от обществото мога да единствено да покажа съгласие със "комунягите". Младежта е пълна скръб, лично аз искам да се запиша в армията, нищо по-хубаво от малко дисциплина и изкуство на войната. Идеята е добра, лично в моя клас 50% от учениците употребяват или са употребявали наркотични вещества (гъби, трева и т.н.), около 80% употребяват алкохол и към 60% пушат цигари... Браво на "комунягите", не че съм за БСП нито пък за ГЕРБ, нито пък за ДПС. Честно казано, за никого не съм! Всичките се въртят около едно и също нещо, всичките за еднакви, дайте ми доказателство, че не са. ББ го караше в Американски стил (скорошния скандал със подслушването, който бе започнат и в САЩ). БСП пък хич да не са на власт. Държавата затъна в рецесия по време на тяхното управление. ДПС общо-взето искат да направят Турският и Ромският език като 2-ри национални езици, що за простотия! Имайки предвид, че не толкова отдавна историята показва как Османската власт е била и над България, може би някои от вас не знаят за гражданската война състояла се 80-те по вина на Турция... Като цяло смятам идеята за добра, но дали спазването и и приемането и ще бъдат осъществени е съвсем друг въпрос. Помнете думите ми "Българи" оковани в невидими вериги! Освен, че ще има нови избори след има, няма 1 година, ще настъпи и държавен катаклизъм...
0
 
 
всеки пут когато назна4ат нов миинистур на образованието си мисля 4е няма по малоумен 4овек в дуржавата,ноидва следва6тия иразбирам 4е има.министур клисарова е по подходя6та да работи в моргата,а не да си прави експерименти с децата ни
Aнонимен
на 10.06.2013 г.
0
 
 
Вие хора май сте се побъркали! Защо да не останат ученици по училищата? Защото ще ги изключват за 10+ неизвинени отсъствия? И аз до преди няколко години бях на училище и искам да ви кажа, че е съвсем възможно да нямаш и едно неизвинено отсъствие. А това, че някой е решил вместо на училище да отиде в кафето, е друг въпрос.
0
 
 
министър на образованието Клисарова оглупява още повече по голямо безумие от нея не съм виждал, от къде на къде ще си вдига още по-високо ниво от матурите на зрелостниците , тая Клисарова нещо психически полудяла работа !! не може така учениците да се сравняват с най големи студенти , Тя не може да прави разлика между ученик и студент!
Aнонимен
на 10.06.2013 г.
0
 
 
Новия просветен министър е някакъв урод!
Aнонимен
на 10.06.2013 г.
0
 
 
Както обикновено, новият пореден министър не е в час и не знае за какво става ва въпрос. Нещата са толкова по-сложни от тези елементарни изказвания.
0
 
 
Нека да изключват , ама трябва и учителите , не може учителят да казва на ученик ако почерпиш едно кафе , ще ти пиша троика. За какво да ходят на училище като с почерпка сси завьршват образованието. Това ми сподели учителка , моя близка и беше много вьзмутена, не казвам че всички учители са под един знаменател ама....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: