Ще ни се размине ли и утре плажът?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:19 / 07.07.2023
722
Утре 8 юли атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца, според прогнозата на НИМХ.

През нощта на много места ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Интензивни и значителни по количество ще са на места в източната половина от страната, а утре преди обяд - в Централна Северна България.

Към сутринта явленията в много райони временно ще затихват. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в централната част от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Предимно слънчево ще е над повечето райони от Западна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България след обяд ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 26°.

Облачно, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще бъде времето в Централна Стара планина, а след обяд и в Източните Родопи. Преди обяд над масивите от Западна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд и там отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. След обяд на отделни места по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 57 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 7 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 13 мин. и залязва в 11 ч. и 44 мин. Фаза на луната: два дни преди последна четвърт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха тяло на мъж край Казанлък
Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове!
Катастрофа на АМ "Тракия", на място има линейка
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).