Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще раздават упътвания на учители и родители за учебниците до 4 клас
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 09.08.2015Коментари (0)934
©
Има идея да бъдат разработени специални методически указания за учебниците до 4 клас, които да бъдат раздавани на родителите и учителите, каза днес във Варна министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев.

По думите му той в момента се запознава със съдържанието на учебниците и неговата лична позиция е, че има нужда от подобни упътвания, за да се коригират грешките в книгите. Това няма да са нови учебници, а указания, уточни министърът, цитиран от БТА.

С приемането на новия закон за предучилищното и училищно образование ще бъдат променени тотално стандартите, учебните програми, учебниците, посочи Танев. По думите му ще се промени изцяло философията в системата.

Местните власти, бизнесът, учителите, родителите трябва да бъдат партньори на образованието, да участват в правенето на учебните програми, каза министърът. Според него е редно тези общности да бъдат активни, да са в училищните настоятелства и да казват какво искат, а не министерството да им налага правилата.

За въвеждането на религията като задължителен предмет Танев посочи, че този разговор според него е малко закъснял. В продължения на десетилетия е наложено едно статукво и сега дискусиите не бива да се водят само в министерството и парламента, каза министърът. По думите му безспорно една от страните в разговора е Светият синод, но трябва да се чуе и цялото общество. По тази тема е редно да се вземе колективно решение, което почива на съгласие, бе позицията на министъра.

Танев каза още, че не прикрива никакви злоупотреби, извършени във фонд "Научни изследвания", напротив, вече е сезирал прокуратурата и ДАНС. Той уточни, че ще даде под съд тези, които твърдят обратното и го обвиняват.

Във Варна министърът на образованието бе гост на церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Висшето военноморско училище от випуск 2015.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: