Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще се насърчат по-тесни контакти между бизнеса в България и Хърватия
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 25.05.2023Коментари (0)443
©
Общите интереси на България и Хърватия като европейски партньори и ползите от развитието на близките приятелски отношения между двете държави бяха във фокуса на срещата на министър-председателя Гълъб Донев с президента на Хърватия Зоран Миланович, съобщиха от правителствената информационна служба.

Президентът Миланович, който е на официално посещение в София, и премиерът Донев потвърдиха интереса на двете страни да продължат да надграждат сътрудничеството помежду си и да задълбочат търговско-икономическите си връзки в контекста на сериозните предимства, които предоставя общото им членство в Европейския съюз. Като позитивен знак премиерът Гълъб Донев определи напредъка в тази посока, който се изразява в удвояване на стокообмена през последните три години. В тази връзка според българския министър-председател би било особено полезно насърчаването на още по-тесни контакти между бизнес средите от двете страни. Премиерът Донев специално акцентира и върху значението на културния обмен, като изрази удовлетворение от постигнатото съгласие да бъде удължено изпълнението на Програмата за сътрудничество в сферата на образованието и науката.

В хода на срещата на премиера Гълъб Донев с хърватския президент беше констатирано съвпадението във висока степен на външнополитическите приоритети на двете държави. Премиерът Донев изтъкна отговорността на двете страни за запазване на мира и стабилността в региона. "Вярвам, че България и Хърватия ще продължат да допринасят за изграждане на един по-силен Европейски съюз и да укрепват тясното си сътрудничество в рамките на ООН, НАТО и други международни и регионални организации“, заяви в заключение министър-председателят Гълъб Донев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: