Ще строят детска ясла на скандален терен в Пловдив

Автор: Гено Петров
Коментари (7)
11:04 / 24.02.2021
802
"Днес подписваме едно важно за всички на споразумение. Знаете, че Областна управа имаше един имот, в границите на Пловдив. Идея на кмета е на този имот да бъде построена сграда за всички държавни институции. За мен е голяма чест да решим, дори и мъничко, дефицита на детските ясли в Пловдив, които са само 16 в града", заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева. 

"И така подписваме споразумение е за построявнане на детска ясла за 4 яслени групи за 100 деца, обща площ 1200 кв. м. В сградата ще се помещава и ведомството на дирекция "Социално подпомагане" на две нива, с обща застроена площ 500 кв. м.  Имаме обещание от фирмата-изпълнител, че сградата ще бъде завършена за 18 месеца. Към настоящия момент нямаме нито едно възражение от граждани за строежа на детска ясла. Надяваме се всичко да приключи в срок. Това ни е имотът, който ни беше останал. Не исках да се продава. Мисля, че това е най-доброто решение за всички страни," допълни Каназирева.

"Държавните учреждения в Пловдив плащат около 1 000 000 лева на година наем. Идеята ми беше да се включат повече държавни служби. Няма по-хубаво от това гражданите да бъдат облекчени. Радвам се, че "Социално подпомагане" ще бъде настанено там. Пловдив има крещяща нужда от ясли и детски градини", каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Областна администрация и Община Пловдив са един добър партньор на Агенция "Социално подпомагане". Цялата палитра от социални услуги има в Община Пловдив благодарение на г-н Димитров", включи се и Румяна Петкова, изпълнителен директоа на агенция "Социално подпомагане".

Plovdiv24.bg припомня, че въпросният терен се намира на близо до кръстовището на улица "Братя Бъкстон“ и булевард "Никола Вапцаров“ в пловдивския район "Южен“.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Важна промяна относно годишните технически прегледи на колите
Нинова: Искаме на България да спре да се гледа като на втора ръка...
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптикът Янков ни развали мераците за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).