Шумен пред водна криза заради неплатени сметки за ток

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:04 / 01.08.2023
735
Дружеството доставчик на електроенергия на ВиК-Шумен, поиска спиране на електрозахранването на обектите му. Причината са неплатени задължения с изтекъл падеж. От 9 август е планирано спиране на тока за 4 часа, а от 10 август - до пълното издължаване, предава БНТ.

ВиК дружеството е натрупало 7,5 милиона лева дълг. Договорът с този доставчик е прекратен и в момента дружеството плаща задълженията към сегашния доставчик, каза изп. директор на "Български ВиК холдинг“ Ирена Георгиева. И допълни, че се търси решение хората да не останат без вода.

Проблемът с договора между Община Шумен и конкретния доставчик е сериозен, коментира регионалният министър Андрей Цеков.

"Сключен е явно неизгоден договор, който предвижда заплащане на електроенергия по цени на борса плюс 60 пункта надбавка. Този договор обаче е сключен след обществена поръчка, проведен от ВиК-Шумен. Прекратен е договорът. В момента спорът е търговски. Има в момента правен спор, има и дело между ВиК Шумен и доставчика. По него се търси в момента споразумение, така че да предотвратим спирането на електроподаването към ВиК-Шумен. Тук е много важно не само да се разреши облигационният спор, но и да се потърси отговорност, наказателна отговорност на виновните за сключването на такава неизгодна сделка", каза Цеков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Хванаха репортер от предаването на "На кафе" да шофира пияна
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).