Швейцарци дариха кутии за транспортиране на органи на Медицинския надзор

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
13:29 / 30.04.2024
972
В Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН) пристигнаха хладилни кутии за транспортиране на органи за трансплантация. Оборудването е предназначено за български трансплантационни центрове и е дарение от швейцарската агенция по трансплантация SWISSTRANSPLANT, съобщиха от ИАМН.

Предоставените хладилни кутии ще подпомогнат и подобрят възможностите за успешно транспортиране и съхранение с висока жизнеспособност и безопасност на дарените органи от донора до реципиента при реализиране на донорска ситуация.

Изпълнителният директор на ИА "Медицински надзор" Иванка Динева изразява своята благодарност към д-р Франц Иммер – главен изпълнителен директор на SWISSTRANSPLANT и президент на FOEDUS-EOEO Z.S, за дарението и изказва готовност от страна на ИАМН за ползотворно сътрудничество и в бъдеще. Благодарение на двумесечна координация дарените хладилни кутии ще подпомогнат работата на трансплантационните центрове при необходимост от транспортиране на органи.

ИА "Медицински надзор“ ще разпредели кутиите между българските трансплантационни центрове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Добра новина: Две трети от къщата на Талев в Прилеп вече са бълга...
Георги Богданов, НМД: Промяната във всяко едно дете променя Бълга...
Йотова: Изграждането на Националната детска болница закъсня страш...
Фон дер Лайен идва у нас
Пенсионери: Има дни, в които не виждаме никакъв човек
Шефът на Агенцията за ядрено регулиране: Горивото от "Уестингхаус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).