Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Силиконова теоложка ще става учител, 800 лева заплата й били достатъчни
Автор: Екип Varna24.bg 15:12 / 12.02.2020Коментари (0)2286
©
800 лв. трябва да е заплатата на учител по религия. Като такъв ще ми бъдат напълно достатъчни - нямам кредити и наеми, не пия, не пуша, нямам кола и не излизам по заведения, след като се омъжих. Това сподели пред "България Днес" силиконовата теоложка Илона Георгиева. След като се дипломира наскоро в Богословския факултет на Софийския университет, участничката в конкурса "Мис Силикон" търси работа като преподавател по религия. Точно каквато е нейната специалност.

"Започвам усилено да търся работа в столичните училища. В момента нямам. Вероятно местата вече са заети, но ако има място, бих започнала веднага. 800 лв. заплата за свободно избираем предмет като религията е напълно достатъчна за мен. Като платя 200 лв. сметки, останалите 600 са ми предостатъчни. Ще бъде нагло, ако кажа, че са ми малко", споделя пред вестника Илона и добавя, че никога няма да бъде като "кифлите, които им трябвало по 5000 лв. издръжка на месец".

Георгиева, която сключи брак в Софийския централен затвор с кримигероя Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора , е категорична, че децата трябва да учат по учебника, изготвен от Светия синод. След близо 80 години за първи път митрополитите изготвиха помагало за предмета религия. Той влиза в битка с още три учебника по предмета, изготвени от частни издателства.

"Аз бих избрала задължително учебника от синода, защото хората там живеят за вярата, за тях това не е бизнес. Има много духовници, които заслужават да съставят такива книги за обучение", убедена е Георгиева. Първите три неща, на които силиконовата теоложка ще научи възпитаниците си, след като започне работа като преподавател по религия, е да се предпазят от сектите, след това от "врачките, баячките и всичките такива шарлатани", а накрая да не губят вяра и в най-трудните моменти.

Сексуалното образование в училище в Перник предизвика раздор сред родителите. Някои родители се възмутиха, след като преподаватели учили 10-годишни деца на мъжката и женска полова система, а след това ги насърчавали да ги рисуват. Според психолога на училището Симона Добринова проектът има превантивна цел - да предпазим децата от насилие. Програмата, която не е одобрена от МОН, ще бъде прекратена заради конфликта.



Още по темата: общо новини по темата: 1312
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
13.10.2020 »
предишна страница [ 1/219 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: