Силни въпроси относно състоянието на АМ "Тракия"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
20:21 / 14.06.2021
1159
Европейският център за транспортни политики излезе с позицияо относно честите пътни инциденти по АМ "Тракия" с тежко ранени и пострадали:

Само за последната седмица на АМ "Тракия“ станаха няколко тежки пътни инциденти. Всички са категоризирани като случили се по вина на водачите. Това оправдание обаче звучи твърде познато и вече доста изтъркано. Ние считаме, че това правителство е съставено от опитни експерти, които добре познават проблемите на пътната безопасност. От идването на служебното управление досега, обаче по пътищата ни загинаха десетки и стотици бяха ранени.



Следва да зададем въпроса дали пътната безопасност е приоритет на управляващите в момента? Задаваме този въпрос, защото инцидентът на АМ "Тракия“, който стана в петък (11.06.2021г.), настъпи на новоремонтирания участък, за който от един месец ЕЦТП подава сигнали чрез медии и всички други възможни канали, че има сериозен проблем с пътната маркировка и тя е невидима. При една от нашите инспекции в ефира на националната телевизия демонстрирахме, че пътната маркировка не покрива нито един стандарт. Повече от месец след нашия сигнал няма реакция на държавата дори и след поредния инцидент, при който загина човек. Нивата на смъртност рязко се вдигат и опасно се приближават към онези от 2019 г. 

ЕЦТП се обръща към институциите и пита - има ли чадър на фирмата, която е положила маркировка на новоремонтирания участък на АМ "Тракия“, че един месец след като доказахме, че тя е напълно негодна, все още никой не е накарал изпълнителят да премаркира? Силно обезпокоени сме от липсата на каквато и да било загриженост на институциите за пътната безопасност, но също така се питаме къде е широко прокламираната реформа и промяна на статуквото?

Как така се изнасят данни за некачествени ремонти и се твърди за откраднати пари, а няма кой да накара един изпълнител да си подмени некачествената маркировка? Считаме, че действията на служебното правителство представляват само и единствено шумни ПР акции, които не само, че не са облечени в никакъв смисъл, ами очевидно не водят до подобряване на състоянието на пътната безопасност.

Виж коментарите (2)

Още по темата (217):
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
05.07.2023 90 км/ч не е подходяща скорост за магистрала, след изпреварване се прибирайте в дясна лента
28.06.2023 Ситуация с шофьорка и детето й на АМ "Тракия", добре че там са били двама полицаи!
28.04.2023 Продължават ремонтните дейности на АМ "Тракия"
22.11.2022 Шофирайте с повишено внимание по АМ "Тракия"
05.11.2022 Демерджиев: Във всяко едно от нивата на настилката на АМ "Тракия" има вложени некачествени материали
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).