Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Симеон Дянков: Митница Варна е трето лице по отношение на задържаните 35 млн. къса цигари на пристанището
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 21.01.2011Коментари (0)1356
© Varna24.bg
Митница Варна се явява трето лице по отношение на задържаните 35 млн. къса цигари на пристанище Варна. Това каза от парламентарната трибуна министърът на финансите Симеон Дянков, който отговори на въпрос на депутатите от левицата - Петър Димитров и Корнелия Нинова за това какви са приходите от продажбата на контрабандни цигари.

Петър Димитров попита какви са приходите в бюджета от контрабандни цигари, заловени на пристанище Варна. Той посочи, че прокуратурата е посочила, че няма данни за престъпление, тъй като цигарите са предназначени за продажба в Египет, а същевременно са задържани от Митниците.

Дянков посочи: "На 22 май 2010 година цигарите са разтоварени на пристанище Варна. От страна на компанията е подадено заявление в митническата администрация на Испания за предприемане на действия на територията на европейската общност по отношение на търговската марка "Пингуин". По повод на това и по искане на представител на интелектуалната собственост на European American Tobacco митническите органи са предприели задържане на стоката 3500 мастербокса. За задържането на стоката Митница Варна е уведомила с писмо маркодържателя, както и агента на кораб. Заявителят в определен срок има право да идентифицира задържаните стоки и ако претендира, че действително има нарушение на права да подаде иск за налагане на обезпечителна мярка запор до приключване на съдебното производство. По думите му до тогава митниците се явяват трето лице държател на тези стоки. За осъщественото задържане Митница Варна е информирала с писмо Окръжна прокуратура Варна за евентуален запор. Той посочи, че доколкото се касае за акцизна стока реализацията им на вътрешния пазар е строго забранено".

Според Нинова - Дянков днес има изключително странна тактика и посочи: Ние ви питаме едно, вие отговаряте друго. Тя посочи, че Цветанов тогава е посочил, че това не било контрабанда. Тя попита е ли контрабанда тази стока или не е. "Сега след като излязоха СРС-та, в които Симеон Дянков се жалва от г-н Цветанов - е най-сигурното доказателство, че двамата вицепремиери на България са във война за контрабандата на цигари в България, във война за 2 млрд. лв. , които липсват в бюджети".

Анастас Анастасов направи бележка към Нинова, че не е сериозно да се твърди, че двамата вицепремиери са във война за контрабандата.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: