Симеонов: Комисията по хазарта удобно си е затваряла очите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
10:02 / 30.01.2020
2335
Няма пропуск в закона за хазарта. Законът не дава право на различно прилагане, а се прилага превратно. Това е узурпирано право. В това бе категоричен депутатът Валери Симеонов в студиото на Нова телевизия във връзка с втората част от акцията на прокуратурата в Комисията по хазарта. Вчера стана ясно, че над десет души са арестувани, включително и шефа на комисията Александър Георгиев, като днес предстои да стане ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения.

Валери Симеонов посочи, че не е учуден нито от развоя на събитията, нито от сумите от 600 млн. лв. годишно злоупотреба, за които се говори. "Кое е странното - има корумпиран орган", констатира Симеонов, като обаче и допълни, че най-вероятно има служители и в Министерство на финансите, които не са контролирали какво се случва в Комисията по хазарта.

Според него Комисията по хазарта удобно е пасувала, а като цяло Валери Симеонов открива едно "криворазбрано чувство за недосегаемост" и страх да се засягат определени сектори и хора. Съществува, според Валери Симеонов, едно масово схващане за недосегаемост, но той е "далеч от мисълта, че всичко е ставало през главата и тайно от комисията и министерството".

Валери Симеонов обаче отхвърли тезата за политически чадър над хазартния бизнес с аргумент, че безусловно и моментално е бил подкрепен от страна на коалиционните партньори в лицето на премиера Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Напротив, Симеонов подчерта, че най-яростна защита на хазарта е имало от страна на БСП и депутата Румен Гечев. Лидерът на НФСБ намекна и че явно там е имало "хора на хранилка".

Виж коментарите (3)

Още по темата (299):
23.04.2024 Божков с коментар за обвинението
23.04.2024 Над 250 свидетели са разпитани по обвинението за рекет, изнудване и корупция срещу Божков и останалите девет
23.04.2024 Божков и още деветима се изправят пред съда за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления
03.04.2024 Обвиняват Васил Божков за няколко поръчки за убийства и изнасилване
01.04.2024 Божков: Никой не е виждал колекцията ми след като беше конфискувана 
01.04.2024 Васил Божков си връща част от колекцията на стойност 20 млн. лева
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).