Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синдик, присвоил над 146 000 лева, се размина със затвора
Автор: Екип Varna24.bg 13:59 / 31.03.2017Коментари (0)768
©
Предаденият на съд от Районната прокуратура в Исперих Пламен Пенчев за длъжностно присвояване на 146 330 лева от особената сметка на две дружества в несъстоятелност, е осъден окончателно, след като състав на Разградския окръжен съд го призна за виновен. 

Наказанието на 50-годишния подсъдимия, който бил назначен за синдик на дружествата в несъстоятелност "Дива 2" ООД и "Лазур" ЕООД, е лишаване от свобода за срок от 3 години с петгодишен изпитателен срок. 

С решението на въззивната съдебна инстанция, което не подлежи на обжалване, е изменена присъдата на Районния съд в Исперих, наложил на синдика ефективно наказание от 4 години лишаване от свобода при общ режим при условията на съкратено съдебно следствие. Пенчев признал вината си и изразил съжаление за стореното. 

Въззивният съд намалил размера на наказанието от 4 на 3 години лишаване от свобода и отложил ефективното изтърпяване на присъдата, произнесена от първата съдебна инстанция. 

С решението на Разградския окръжен съд е отменена присъдата на Районния съд в Исперих в частта, в която била постановена конфискация на имуществото на подсъдимия синдик. 

Присъдата на Районния съд в Исперих в останалата част, а именно лишаването на Пенчев от право да упражнява дейност като синдик за срок от 3 години, била потвърдена.

В периода от 7 март 2013 до 6 април 2015 г. Пламен Пенчев като длъжностно лице в условията на продължавано престъпление присвоил 146 330 лева, собственост на двете дружества в несъстоятелност, които му били поверени да ги пази и управлява. Част от парите той теглил от особената сметка на дружествата и ги прехвърлял в личната си банкова сметка, без да има разрешение от съда. До разкриването му и образуването на досъдебно производство срещу синдика се стигнало, след като банкова служителка установила, че Пенчев често тегли пари от особената сметка, без да представя задължителното разрешение от съда за това. 

В хода на проведеното досъдебно производство при претърсване в офиса на синдика Пламен Пенчев и в дома му са иззети множество фишове от залагания в клонове на букмейкърски къщи "Еврофутбол". Изготвената счетоводна експертиза установила, че от февруари до май 2015 г. Пенчев е участвал в залагания на стойност 25 930 лева. 

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза дала заключение, че Пенчев е с патологично влечение към хазарта. Въпреки това не бил изгубил способността да разбира и ръководи постъпките си. 

В хода на въззивното производство Разградският окръжен съд приел като доказателство споразумение между "Експресбанк" и Пламен Пенчев за сумата 108 000 лева. Тя била платена от банката, която си търси средствата от осъдения.
В тежест на осъдения синдик са възложени направените разноски по делото.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: