Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синдикалист предвиди неприятна изненада за хиляди пенсионери
Автор: Екип Varna24.bg 22:55 / 29.12.2021Коментари (0)661
© Varna24.bg
Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от догодина. Звена, които обслужват бедните и хората с увреждания могат да останат без обслужване няколко месеца. Това каза в ефира на "Денят на живо" Кремена Атанасова от КТ "Подкрепа". По думите й така държавната администрация няма да стане по-добре работеща, а напротив. 

"Съкращенията ще направят работата на администрацията непосилна. Отново ще се влезе в омагьосания кръг, администрацията ще бъде сложена на трупчета, а обществото ще е недоволно от услугите. Смяната на едни хора с други не означава реформа. Последно истинска реформа беше направена през 2012 година от Дянков. От тогава досега има само два случая в които администрацията е набъбнала. Това се случи при въвеждане на ТОЛ системата и при европредседателството ни", обясни тя. 

Атанасова коментира още, че към момента бройката на администрацията е 142 хиляди души, като 11 хиляди и 200 са незаетите места. 

"Освобождаването на хората се случва без предизвестие, не е ясно кое налага тази спешност. Вероятно целта е да се удовлетвори общественото очакване, което Асен Василев създаде. Възможно е и да има бюджетни причини- обезщетенията да бъдат изплатени в рамките на тази календарна година", каза още тя. 

Според Кремена Атанасова след планираните съкращения в държавната администрация от догодина, редица дирекции ще станат на практика нефункциониращи. По думите й предвидената наредба няма да направи администрацията по-добре работеща, а напротив. 

"Някои звена ще останат необезпечени с кадри. В една софийска дирекция например ще се освободят директорът, счетоводителят и касиерът. Това са длъжности, които не могат да бъдат заместени с други хора. Един конкурс за назначаването на нови отнема между един и три месеца, т.е дейността на някои дирекции няма да се извършва няколко месеца", обясни тя. 

Според миналогодишните данни свободния щат в администрацията е около 10%, колкото ще бъдат и съкратените пенсионери, коментира още Атанасова. Една от основните причини за липсата на кадри остава ниското възнаграждение, допълни тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: