Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синът на Цар Киро спасява трона, плаща си парното
Автор: Екип Varna24.bg 12:44 / 02.11.2020Коментари (0)2383
©
Спешна операция по спасяване на трона си е предприел синът и бъдещ наследник на Цар Киро, Принц Ангел Рашков. В опит да запази аристократичния си атрибут от продажба на търг Рашков-младши се принуждава да плати забавените сметките за парно. Действие, което всеки клиент на топлофикация е длъжен да прави всеки месец. Без значение дали семейството има претенции за благороден произход.

В случая с Ангел Рашков нещата са малко по-различни, показват документи в Търговския регистър. Наследникът на Цар Киро от 2012 г. започва да бави плащания към пловдивската топлофикация. Схемата се повтаря и следващите години въпреки нарочните подканяния от парното да плати. След като опитите на дружеството да си събере парите не дават резултат, през 2018 г. е нает съдия-изпълнител. Той от своя страна запорира имуществото на ромския благородник. Под възбрана е поставена фирмата на Рашков и луксозното жилище в Пловдив.

От документите става ясно, че сумата е около пет хиляди лева заедно с натрупаните лихви и такси за многогодишно забавяне. Към тях според запознати се прибавят и немалки суми по загубените дела и хонорари на съдия-изпълнителя. Като първа стъпка е продаден подземният гараж на Рашков-младши. Събраната сума вероятно не стига, заради което запорите си остават.

Така според финансисти следващата крачка е на тезгяха да излезе баровският мезонет заедно с мебелите и трона, на който царският наследник дава аудиенции. Изправен пред угрозата да загуби аристократичния си атрибут, Ангел Рашков рязко развързва кесията. Така преди няколко месеца сметките за парно са уредени, което води до вдигане на запора върху мезонета и намиращия се вътре трон, пише "България днес".

Предотвратеният търг за трона на Рашков-младши нямаше да е прецедент за фамилията, припомнят запознати. През 2012 г. данъчните обявиха за продан и кичозния позлатен трон на баща му Цар Киро. Повод бе финансова ревизия, открила, че ромският монарх е "забравил" да плати на хазната над 65 хил. лв. Макар след няколко неуспешни опита цената на креслото да падна до 1000 лв., кандидат-купувач така и не се появи. Впоследствие Цар Киро все пак се накани да плати и проблемите му бяха решени. Като истински цар Рашков от своя страна моментално се освободи от "осквернения" трон, подменяйки го с още по-помпозен.



Още по темата: общо новини по темата: 68
12.11.2022 »
23.09.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
13.07.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: