Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синът на Живков отнесе в гроба тайната на най-скандалното неразкрито убийство у нас
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 24.07.2021Коментари (1)3435
©
Освен хиляди неразказани истории за живота на богопомазаната висша комунистическа върхушка, мълчаливият син на Тодор Живков - Владимир, отнесе онзи ден в отвъдното и една гигантска мистерия. Вероятно най-скандалното неразкрито убийство у нас от ерата на соца - това на ослепителната телевизионна говорителка Татяна Титянова, завинаги ще бъде свързвано в съзнанието на хората с името на сина на Тато.

Всичко започва на 24 септември 1988 г. Рано сутринта съседи откриват пред бл. 57 в жк "Червена звезда" трупа на 28-годишната Титянова. Следствието за смъртта й започва като дело срещу неизвестен извършител за убийство. Все още обаче тъне в мистерия дали журналистката се е самоубила, или е убита. За да не бъде пратено в забвение делото с резолюция "приключено" помага само упоритостта на сем. Титянови. Следователите, сред които и днешният вътрешен министър Бойко Рашков, искат набързо да приключат случая, пише "Ретро".

Години наред адвокатите на фамилията по делото Иван Китанов и Петър Корнажев (вече покойници) се опитват да докажат убийството и да преодолеят бариерата, спусната пред факти, професионални заключения на пет независими експертизи, логични изводи и здрав разум.

По-интересното е, че сред народа тръгва упорит слух, че Татяна Титянова е била любовница на Владимир - сина на Тодор Живков. “Ръгал я е в гърба, изверг", шушукат бабите по опашките. Вълната набира сила. Във “Файненшъл таймс" се появява статия за българските олигархически династии. Там съвсем не случайно е публикувана снимка на покойната Татяна с намек, че гадже на сина на Първия е загинало при мистериозни обстоятелства.

В интерес на истината семейството на Титянова никога не е твърдяло, че Живков е свързан със смъртта на Татяна. Не са намерени факти, че двамата дори са се познавали. Но машината за слухове работи. Според адвокат Петър Корнаджев така умишлено се отклонява вниманието от истинските виновници - също важни личности. Прикрива ли Владко с широкия гръб на баща си някой свой авер - никога няма да научим.

"Сестра ми Татяна Титянова беше убита, тя не се е самоубила! И повече от 30 години моето семейство иска да научи истината от следователите - от кой всъщност етаж тя е скочила - от осмия, както твърди първото разследване, от четвъртия, според второто, или от 15-ия, каквито са твърденията на последното следствие. Как ще ми обясни прокуратурата, че трупът й е бил на 7 метра от блока? Много искам да се сезират органите и най-сетне да ми се каже истината", неуморна е сестрата на говорителната Антоанета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Другаря пРашков и той е прикривал. Мръсна,гнусна червена свиня. Такива трябваше да бъдат избити след 1989г. Заедно с копелетата на висшата партийна номенклатура. Боклуци.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: