Сирена с цена под 10 лв/кг имат високо водно съдържание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:07 / 20.01.2022
1291
Защо и колко вода и Е-та има в сиренето в сравнение с количеството мляко? Журналистът от "Телеграф" Елена Йорданова е автор на разработка по темата заедно с д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.

Според изследвания на активни потребители над 70% от съдържанието на избраните за проучването сирена е вода. "Животински ензим със слепващ ефект придава познатия ефект на сиренето. Образуват се млечно-кисели бактерии и консумираме вредни бактерии, които чрез натрупване причиняват рак и други инфекции", разкри Йорданова пред Нова нюз.

По думите й сирена с цена под 10 лв/кг имат високо водно съдържание. "Подобрителите са обозначени със съответните номера, т.нар. Е-та. Контрол има, но БАБХ няма как да стои пред всеки магазин, а потребителите с малко финансови средства търсят по-евтини продукти", обясни журналистът. 

От май месец продуктите с наличие на над 60% вода, трябва да бъдат отделени на различен рафт.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Петър Витанов: Президентът Радев има огромния потенциал да промен...
Три земетресения в рамките на минути, едното в България
Ще си купуваме по-евтини домати, краставици и сирене, но млякото ...
Прокуратурата разследва смъртта на детето, което издъхна напът за...
Проф. Румяна Коларова: Успехът на това правителство не бива да се...
Експерт: Голяма подигравка с потребителите е да се замразява месо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).