Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандал: Ремонтът на НДК надхвърля бюджета на Фонда за лечение на деца за три години!
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 15.01.2017Коментари (13)1418
©
С 35-те милиона лева държавни пари, които ще бъдат изхарчени за лъскането на НДК, могат да бъдат закупени 500 супермодерни линейки за центровете за спешна медицинска помощ в страната, напомнят от Национална асоциация "С грижа за децата в риск". С тези средства могат да бъдат спасени и над 4 170 болни българчета, които кандидатстват за финансова помощ и подкрепа пред Фонда за лечение на деца, допълват от неправителствената организация.

Започналото преустройство на Националния дворец на културата под благовидния предлог за нуждите на Българското Председателство на ЕС може да се окаже и кражбата на десетилетието, предупреждават от Национална асоциация "С грижа за децата в риск". Българската общественост трудно може да бъде убедена, че абсолютно ненужното изтърбушване на интериорните пространства на Двореца с цел преизграждането му с газобетонни блокчета за зидария итонг и с гипсокартонени тавани по подобие на столичните молове ще струва наистина именно 35 милиона и нито лев по-малко, категорични са от Национална асоциация "С грижа за децата в риск".

"Нека не забравяме също, че годишният бюджет на Фонда за лечение на деца, който подпомага лечението на все повече българчета, които се нуждаят от специализирани диагностични и лечебни процедури в чужбина и в България, е в размер едва на 12 милиона лева и въпреки това всяка година той успява да отпуска средства за лечение приблизително на 1390 деца. Не е трудно да се изчисли, че ако въпросните 35 милиона лeвa, предвидени за прескъпия ремонт на НДК, бъдат пренасочени към Фонда за лечение на деца към МЗ, ще могат да бъдат спасени и излекувани минимум 4 170 българчета", изтъкват от Асоциация "С грижа за децата в риск".

Сумата от 35 милиона лева е напълно достатъчна, за да бъдат закупени и 500 /петстотин!/ нови специализирани автомобила, снабдени с най-модерна животоспасяваща и реанимационна апаратура, за нуждите на всички центрове за спешна медицинска помощ в страната, отбелязват още от неправителствената организация.

Здравият разум подсказва също, че при наличието на много сериозен процент незаети офис площи клас А и Б в София /към декември 2016 г. те са 175 хил. кв.м/, нищо не налага спешно да се харчат държавни пари за ремонт на НДК с цел превръщането му в поредната лъскава офис сграда, тъй като столицата ни и в момента е в състояние да предостави огромни свободни офис пространства за еврочиновниците от Брюксел, които ще ни гостуват в месеците на Българското председателство, посочват още от Асоциация "С грижа за децата в риск". Нещо повече - според публикации в медиите от последните дни, до края на 2017 година се очаква да бъдат завършени и 147 хил. кв.м нови офис площи в София, в това число и огромният офис център на пл. "Македония", като непрекъснато стартират и нови проекти, отбелязват още от неправителствената организация.

Общественият интерес изисква да се направи и независима експертиза дали наистина за преустройството на НДК с окачени тавани от гипсокартон и за подмяната на настилките в Двореца са необходими именно 35 милиона лева, като тя може да бъде извършена от експерти и доказани специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), предлагат от Национална асоциация "С грижа за децата в риск". Въпросната независима експертиза не бива да се отлага във времето - както е известно, повечето столичани имат сериозни критични забележки към качеството на извършения наскоро скъп ремонт на парка пред НДК и с основание се опасяват започващото прескъпо преустройство на самата сграда на Двореца да не доведе до сходни, стряскащи резултати.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Една хубава ретро сграда в България и ще й е**те майката! Пълни нещастници с тоя тъп ремонт! По-добре я съборете! Смотаняци!
0
 
 
МНОГО ЯСНО НА ПЪРВО МЯСТО СА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СИМВОЛИ , А НАРОДА И БЪДЕЩЕТО НА България ДА ГО ДУХАТ ПОД ВОДА ЗА ДА НЕ СЕ ВДИГА ПРАХ
0
 
 
Абе важното е да сме живи и здрави... Нали трЕбе да се покажем на европейците, как.... :S
на 15.01.2017 г.
-1
 
 
Интересно мислене, а община Пловдив е готова да даде 350 млн. евра за участъка Филипово - Централна гара Колко и нелепо съм съгласен с ФИЛИПСБУШ. НДК трябваше одавна да се ремонтира , а имайки предвид, че парите са евройски т.е. ако не отида там където трябва, след това ще го отнесем здраво. Замислете се колко други нелепи проекти има , а вие се хващате за НДК .
0
 
 
Абе важното е да не се изложим пред брюкселските зелки,а на българските деца майната им,нали?То саниране ли не беше,то ремонт на изтребители,то криви магистрали,то реактори,снегопочистване(липса на такова) стипендии на циганите за слаб успех в училище,пръстови отпечатъци,прием на бежанци и заселването им тука.....А преди няколко години си мислех,че от БСП по-зле няма как да е.....
0
 
 
а с парите за реакторите за недоразумението белене можеше да се купят 16 250 линейки :) ... а ако спрем изплащането на пенсиите знаете ли колко линейки ще се купят .... за всеки по една линейка ще има :) става ти нещо и не чакаш :) направо се качваш в линейката предназначена за тебе :) чиста работа :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: