Скандал в НС: Ицо Хазарта с неприличен жест към групата на ГЕРБ-СДС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:14 / 02.06.2022
836
Народният представител от ПГ "Продължаваме промяната" Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, показа неприличен жест в пленарна зала. Това се случи по време на изслушването на вицепремиера Калина Константинова по темата с разследването на украинските бежанци у нас, а ПГ на ГЕРБ-СДС поиска оставката ѝ. По време на дебатите се видя как народният представител си направи селфи със среден пръст към парламентарната група на ГЕРБ-СДС, докато те държат листове с надпис "Оставка".

"Недопустимо е поведението на някои народни представители през последните няколко дни – първо осъмнахме с решетки, после станахме свидетели на масово сбиване между "Продължаваме промяната“ и друга парламентарна група, днес видяхме изключително срамен и грозен жест в залата на Народното събрание. И то на 2 юни, когато се смълчахме в Деня на Ботев. Очаквам, г-н председател, най-строги мерки, ако не – надявам се г-н Никола Минчев да ги вземе“, призова председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов заяви, че ситуацията ще бъде прегледана, за да се вземе коректно решение. Той порица и листовете "оставка“, които парламентарната група на ГЕРБ-СДС, докато вицепремиерът Константинова говореше по темата с украинските бежанци.

Ицо Хазарта заяви, че се извинява на хората, които се чувстват оскърбени. "Рядко взимам думата, тъй като времето на българския парламент е ценно“.

Той се извини на хората, които по някакъв начин се чувстват оскърбени, но не се извинява на хората, на които го е показал.

Атанасова отново взе думата и заяви, че не е насочен само към група депутати, а над 600 хиляди граждани от човек, който зам.-председател на Комисията по образование и член на Комисията по културата към НС.

Заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов уточни, че ръководството на "Продължаваме промяната" ще вземе отношение и за казаното на Христо Петров.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за ремонт, презарежда с америка...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Премиерът Главчев с поредна реакция по случая с болницата "Мама и...
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Казусът "Мама и аз": 11 специалности е трябвало да обслужват 40 п...
Зимата се завърна: Заваля обилен сняг в Пирин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).