Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандалите в Народния театър продължават с пълна сила
Автор: Екип Varna24.bg 19:06 / 14.11.2023Коментари (0)709
©
Директорът на Народния театър "Иван Вазов“ Васил Василев е оспорил документа на Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК) за Валери Йорданов.

Това се ожали самият актьор в писмо до министъра на културата и председателя на Съюза на артистите.

"Някой от вас дали е чувал подобна история - за работодател, който оспорва ТЕЛК-а на служителя си, стремейки се да го изкара "негоден“ за професията, която упражнява успешно? Вчера получих "Становище от НЕЛК" към мен, към г-н Васил Василев и към Българския съд.

Вчера разбрах, че директорът на НТ "Иван Вазов" и неговите юристи са поискали експертиза на моя ТЕЛК, пледирайки, че "нямам право да работя по специалността си", демек - не съм бил годен за професията актьор, която извършвам от 1996 г. насам?!? Добре... отговарям "в кратце“, (неудобно ми е да прилагам своето CV)“, пише Валери Йорданов. Той смята, че с този си акт на действие Василев е опитал да отнеме професията, същността и веруюто му, както и правото му на работа.

"Опитахте се да ме унищожите - и като човек, и като личност и като артист, и се опитахте да го направите "завинаги“ - или поне до края на дните ми. Г-н Василев, наистина - брутално прекалихте“, добави актьорът. Той за пореден път отправи покана към директора си за публичен диспут по темата лице в лице.

Народният театър веднага реагира на писмото и пусна своята позиция, в която го нарича пореден опит за манипулация на общественото мнение: "Самият г-н Йорданов със свое писмо до директора на Народния театър е отправил искане да не участва в спектакъла "Големанов“, посочвайки, че е необходимо да му бъдат осигурени специфични условия на труд. В качеството си на служител в Народен театър "Иван Вазов“ г-н Валери Йорданов е представил на работодателя Експертно решение, издадено от ТЕЛК, с посочен по-висок процент временна неработоспособност, в което е отразено, че лицето може да работи по производствена характеристика, но при спазване на определените му от комисията противопоказни условия на труд.

В Картата за оценка на риска на работното място за длъжността "актьор“, изготвена от СТМ "Н. И. Пирогов“ за Народен театър "Иван Вазов“, е посочено: "Вид опасност - нервно-психическо напрежение и пренапрежение; Следствие от опасността - нервно-вегетативни и соматични прояви на стрес; Степен на риска - II“.

Противоречието в горните три точки е причината посоченото експертно решение да бъде обжалвано в срок пред НЕЛК - т.е. заради наличието на неясни, непълни и противоречиви констатации на ТЕЛК, вкл. следва ли по-висок процент временна неработоспособност да се отрази на бъдещото изпълнение на трудовите задължения на служителя или не, пише "Телеграф".

Категорично в жалбата няма изложени твърдения, че г-н Валери Йорданов е негоден за професията "актьор“, както и че същият няма право да работи по специалността си“.



Още по темата: общо новини по темата: 45
26.04.2024 »
30.07.2023 »
27.07.2023 »
25.07.2023 »
25.07.2023 »
15.07.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: