Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандални разкрития за полицая наркопласьор, криел дрогата на детска площадка
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 29.06.2019Коментари (0)2305
©
26-годишният полицай от Четвърто районно е  задържан в момент на сделка с амфетамини. Сигналът, че пласира дрога, дошъл от полицай. На него му го подал друг дилър  квартал "Лагера". "Вчера е продал 50 таблетки. Тези 50 таблетки, които вчера са продадени са за сумата от 500лв. Предишните пъти общо 40. В дома му вчера са открити около 200 още таблетки", обясни Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Полицаят е укривал амфетамините в абсорбатор в жилището си. От вътрешна сигурност са го следили три месеца. Използвали са и специални разузнавателни средства. " Открити са тефтер, в който същият е записвал кога, колко, на кой е продавал", допълни прокурор Емилия Русинова.

Арестуваният полицай започнал работа в системата на МВР през 2017та. Година преди това стажувал. Нямал провинения и  наказания.  Живеел под наем. "Не е изключено да се разшири кръга на лицата, които ще бъдат задържани. МВР като всяка система, в която работят много хора, не са изключени такива случаи", коментира вътрешния министър Младен Маринов.

Засега разследващите имат доказателства, че полицаят е пласирал дрога  само на територията на квартал "Лагера". През годините, притеснени родители са подавали сигнали до МВР, че децата им намират амфетамини в квартала.  "Които се крият в храстите и децата изравят пликчетата оттам и ни ги носят докато ги разхождаме да си играят в градинките", разказа за Нова тв жената, която е подавала много сигнали срещу полицая – пласьор на дрога.

Децата от квартала са намирали  пликчета с амфетамини скрити в храсти на тази детска площадка, а възрастните са намирали зад това табло за некролози. "В изоставени атомобили, в дърветата.   При една обикновена разходка, се наблюдава как дилърът мята пакетчето горе на балкона. От балкона се мятат парите. И сделката е извършена, без лицата въобще да се срещнат. Определена група хора продължава и си се движи по същото трасе, със същата стока. Това може да го види всеки определен човек и всеки полицай", допълни тя.

След сигнала, който подава до МВР,  жената не е викана на разпит. Амфетамините също не били иззети. Полицаите обаче направили акция в квартала и задържали няколко души. Служителят на реда е задържан за 72 часа. Повдигнато му е и обвинение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: