Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандалният Ценко Чоков отива на съд, "сключвал" договори с починали лица
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 04.05.2022Коментари (0)988
©
Районна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу Ценко Чоков и жената, с която живее на семейни начала - Ц.Н.

Според прокуратурата, в качеството си на кмет на с. Галиче, Чоков се е възползвал от правото си да изпълнява нотариални функции. Така той е съставил нотариални удостоверявания на подписи на 11 лица върху пълномощни, които били подписани без тяхно присъствие и знание.

В продължение на дълъг период от време Чоков бил земеделски производител и собственик на животновъден обект. Сключвал множество договори за аренда и наем със собственици на земеделски земи в района на с. Галиче. Дейността по отглеждането на животни се водела на името на жената, с която той живеел на семейни начала – обвиняемата Ц.Н. Тя го упълномощила да я представлява пред всички органи във връзка с управлението на дейността.

След изтичането на договорите за аренда, Ценко Чоков е използвал данните, които имал, за да състави нови договори без знанието на собствениците им. За целта от тяхно име били изготвени 11 пълномощни, с които обвиняемата Ц.Н. била упълномощена да подписва договори, посочват от прокуратурата.

Полагането на подписите и ръкописното изписване на имената на упълномощителите било извършено от неустановени лица.

Тези неистински частни документи били удостоверени от Ценко Чоков в качеството му на длъжностно лице, след което обвиняемата ги представила пред нотариус.

Впоследствие съставените по този начин договори за аренда - без знанието и съгласието на собствениците на земеделските имоти, послужили като основание на обвиняемият Чоков да ги обработва и да ги завява за подпомагане за срок от 10 години, допълват от прокуратурата.

Такива договори били "сключвани“ и с починали лица, чиито наследници също не били информирани.

В хода на досъдебното производство са били назначени и изготвени съдебно-почеркови и технически експертизи. Според заключенията им, подписите и ръкописните текстове за упълномощител в пълномощните не са изпълнени от титулярите – лицата за които се отнасят, а чрез опит за тяхното имитиране.

С действията си обвиняемият Ц.Ч. е извършил документно престъпление. В кръга на службата си той е съставил официални удостоверителни документи - нотариални удостоверявания на подписи на 11 лица върху пълномощни, в които удостоверил неверни обстоятелства. В действителност те не били положени пред него от титулярите.

Неговият съучастник – обвиняемата Ц.Н., съзнателно се е ползвала от неистински удостоверителни официални документи, на които е придаден вид, че изхождат от 11 различни лица. В тях е било отразено, че те са я упълномощили да действа от тяхно име и за тяхна сметка относно собствените им или наследствени земеделски земи, което не било вярно, посочват още от държавното обвинение.

Предстои делото да продължи в съда.  









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: