Слаб дъжд в градовете и бурен вятър в планините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 26.09.2010
534
Дъжд превалява главно в западната половина от страната и югоизточните райони, както и на много места в планините. Без валеж, с разкъсана облачност е в североизточните райони.По високите части на планините духа силен и бурен южен вятър. Това съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на наукит(БАН) В 6.00 часа температурите са от 17° в София и Кюстендил до 22° във Велико Търново.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното, понижавайки се още.

Днес до обяд ще бъде облачно с превалявания. След обяд от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, но в Северна България все още ще има валежи. Вятърът в Източна България през целия ден ще бъде умерен от югоизток - юг, докато в западната половина от страната ще се ориентира от запад и ще е предимно слаб. Остава топло с максимални температури между 22 и 27°, в София около 22°.
И по Черноморието ще бъде предимно облачно, на места слабо ще превали. Вятърът ще бъде умерен от югоизток. Максимални температури 22-24°. Температурата на морската вода е все още висока 21°, а вълнението ще бъде до умерено.
Над планините ще бъде предимно облачно, на много места с превалявания. Билните части ще са по-често в мъгла, а вятърът дам ще бъде силен и бурен от юг. На 1200 м.н.в дневна температура около 18°, на 2000 м около 13°.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Главчев: На никого в правителството не му е хрумвало да увеличава...
Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да дости...
ЦИК увери: Няма да има забавяне в обработката на резултатите от и...
Обявиха голяма наша банка за продан, оттам обаче отрекоха информа...
Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Ив...
Инвеститор: В България е сигурно - в малко държави можеш да се пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).