Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слави Трифонов на крачка от фалит?
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 03.08.2020Коментари (17)4873
©
Слави Трифонов е на крачка от фалит. Самият шоумен, който се гласи за голямата политика, призна миналата седмица, че изнемогва финансово заради телевизията, която създаде преди месеци. 7/8 ТВ гълта милиони, като в същото време не носи почти никакви пари на своя собственик. В последни опити да изплува от дъното новият политик е решил да я направи платена от септември.

Само месец дели феновете на Дългия от момента, в който ще трябва да се бръкнат за допълнителна такса към телевизионните си оператори, ако искат да гледат 7/8 ТВ. В официален пост в социалните мрежи Слави съобщи, че каналът се радва на много зрители, но страда от болезнена липса на реклами, което според него се дължи на картел в телевизионния бизнес. В резултат на това парите, които влизат в сметките на медията, меко казано са недостатъчни за нейната издръжка. За да я спаси, от септември Слави въвежда абонамент от 78 стотинки, които зрителите ще трябва да плащат, ако искат да го продължават да го гледат.

В изявлението на Дългия се казва: "Има картел между двете национални частни телевизии и те задължават рекламодателите да предоставят целите си рекламни бюджети само на тях. И тук идва въпросът - какво ще направим ние? Ние все още нямаме политическа власт, за да задължим държавните комисии да спазват закона. Да го спазват такъв, какъвто е. За да съществуваме в тази "непазарна ситуация", можем да разчитаме само на вас, уважаеми зрители. Затова от първи септември всеки, който иска да гледа "7/8 Ти Ви", всеки, който споделя нашата кауза за свобода на словото и информацията, ще трябва да каже на своя кабелен оператор, че желае "7/8 Ти Ви" да бъде добавена към пакета за цената от 78 стотинки с ДДС."

Веднага след това изявление заваляха коментари: "Слави фалира! Кой ще плаща, за да гледа телевизията му! Това е самоубийство!". Според много експерти болшинството от българите не са склонни на допълнителни разходи за каквото и да е. Те са свикнали да получават всичко без пари – през интернет, и едва ли това ще се промени само защото Слави има нужда от финансиране. Други пък подчертават, че телевизията в страната ни отдавна е платена, тъй като почти всички ползват услугите на телевизионни оператори срещу определена месечна такса. Въпреки това обаче малко са оптимистите, които очакват да се намерят много зрители, готови да платят допълнително към тези такси дори и символична сума като 78 стотинки, за да гледат Слави.

Дългия отдавна се оплаква, че му е трудно да финансира собствената си телевизия, която създаде след напускането на Би Ти Ви миналата година. Както "Уикенд" писа, тя гълта между 350 хиляди и половин милион милион лева всеки месец, а приходите от реклами са не повече от 15-20 хиляди. Това трупа огромни минуси в личните сметки на високия водещ. В същото време груби сметки показват, че поне 640 хиляди домакинства трябва да се съгласят да плащат специалните такси за достъп до програмата на Слави, за да успее той да си докара половин милион на месец, с който да покрива разходите си. Твърде съмнително е да се намерят толкова много желаещи.

Хора от екипа на Трифонов се оплакват, че той по цял ден бучи недоволно в офиса си, че е останал без пари заради телевизията. Говори се, че рекламното време в 7/8 ТВ е най-евтино в сравнение с всички останали канали в страната. Но въпреки супер изгодните условия много малко бизнесмени отделят от бюджетите си, за да пълнят рекламните паузи в неговата програма. Той потърсил подкрепа от всички продуценти, за които се сетил, предлагайки им да му станат съдружници. Обаждал се дори на бившите си служители Любо Нейков и Евтим Милошев. Но те категорично отказали да се забъркват в проекта му.

По-малко от година след старта на 7/8 ТВ ножът вече е опрял до кокала и Дългия възлага последните си надежди на бъдещите такси. Те ще бъдат и своебразен тест за подкрепата, на която ще може да разчита, когато се яви на избори. Провали ли се с тях, ще му е твърде трудно да се отдели от дъното, на което сам се спусна, воден от огромните си амбиции.



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте, тулупи! За пореден път се убеждавам, че всеки народ си заслужава съдбата! Благодаря!
-1
 
 
Той не може телевизията да си оправи, държава ще командва, боклук!
-1
 
 
2020г. сме, кой ти гледа телевизия, камо ли 7/8 тв...
0
 
 
Дори и да се разори, лошото е че на следващите избори най-вероятно ще влезе в парламента, а ако това стане ще играе "златен пръст" както Волен правеше. Просто ще се нагъзи я на Бойко я на комунетата, няма значение, важното е да е във властта. Така ще се насмуче с народна пара, че кинтите дето ги губи сега ще му се струват нищо.
0
 
 
Айде айде. Чичо Череп ще помогне. Беше лесно от нянката на БТВ. А сега сам се вижда колко е медиен бос. Бос и гол е без конците ,скопен бастун. И щял да влиза в политиката. Без субсидия :))
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 03.08.2020 г.
+1
 
 
Колко човека вярват, че телевизията гълта по половин милион месечно? Това да не е CNN или друга новинарска телевизия?!?!?!? :)
на 03.08.2020 г.
0
 
 
Слави не че нещо ама на Евгени Тодоров телевизията е много по добра от твоята и я гледам безплатно. Кажи ми сега една причина да ти давам на тебе 78 стотинки? Ами ако и другите поискат? Та аз имам 200 канала! Ми то по 150 лева на месец ще трябва да давам бе чоджум!
+1
 
 
Противни сте,не е до картел,да знаеш,левак.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: