Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слави Трифонов с първо интервю, след като обяви края на агонията
Автор: Екип Varna24.bg 16:43 / 12.06.2022Коментари (11)1308
©
Тези хора не стават за това да се занимават с власт. Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в интервю за "Дарик радио" относно коалиционното правителство на Кирил Петков.

Стремя се да казвам истината и това е част от начина, по който се държа - нямайте съмнение в това, увери Трифонов в началото на разговора.

Аз не съм популист. Популо идва от народ - да си популист означава да говориш неща, които се харесват на народа. Аз казвам това, което мисля. Имам цел, не се изживявам като реформатор. Моята цел е да свърша работа.

Целта на ИТН беше да се въведат в действие решенията на референдума, който проведохме. Това беше първата цел. После се случиха един куп неща, касаещи поемане на отговорност. Ние спечелихме изборите, не успяхме да реализираме правителство и тогава аз направих изявление, че следващия път ще направим всичко възможно да има правителство. Подписахме коалиционно споразумение и беше сформирано правителство до онзи ден, когато заявихм, че изтеглям министрите си, обясни Трифонов.

Дали ще има правителство от тук нататък е вече въпрос на Конституция. Не съм имал съмнения, че ще е лесно, заяви той.

Ето какво обясни Трифонов относно създаването на правителството на четворната коалиция:

Най-големият компромис беше да участваме заедно с БСП, защото преди това за нас БСП беше част от статуквото. В началото Кирил Петков и Асен Василев провеждаха отделни срещи с всеки един от партньорите. Аз се запознах с Кирил Петков в студиото на телевизията 7/8, където той рекламираше пробиотик - даже така съм го записал в телефона си "Кирил пробиотик". След това президентът го назначи за министър на икономиката и се видяхме, защото той изяви желание да участва в изборите и в евентуално управление, ако ги спечелим.

Предложих Асен Василев да бъде министър на еврофондовете, Петков твърдо каза, че той трябва да е на финансите. Моето разбиране е, че спечелилата партия трябва да отговаря за тези постове. След това дойдоха с Асен Василев в офиса ми в НДК и проведохме разговор за това правителство. Напрежение нямаше - те са много гъвкави, флексабилни, говорят с желание нещо да се случи.

Кирил Петков е по-скоро емоционален, Асен Василев е гъвкав в посока да стане нещо.

Трифонов е категоричен, че е взел решение да оттегли министрите на ИТН от коалицията по две основни причини. По отношение на РСМ се води двойна политика и другата е чисто финансова, тъй като, по думите му, държавата е доста зле финансово.

Тези хора не стават за това да се занимават с власт. Не стават да се занимават с управление на държава. Те трябва да стоят максимално далеч от властта. Това е мое мнение.

На въпроса отговорно ли е решението да напусне коалицията, Трифонов заяви:

По-малко лошо е, ако не участвам в тази коалиция, отколкото да продължа да участвам.

За морала се грижат семейството, училището и църквата. Кирил Петков към кое от тях е? Негова работа ли е да казва кое е почтено и кое не, попита риторично Трифонов.

Като че ли четворната коалиция се появи с една цел - да престане авторитарното управление на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото. "Продължаваме промяната" управлява като тях, същите са, смята Трифонов.

Аз съм практичен човек и се опитвам да свърша работа на база на опита, който имам. Дали харесвам Кирил Петков или не няма значение. Има значение Кирил Петков да свърши работа. Преди около месец ми стана ясно, че това е невъзможно, каза Трифонов.

Той не се спря да се опитва да ни прескача по казуса Северна Македония. Просто не ни чу. Истината е, че просто лъжеше.



Още по темата: общо новини по темата: 741
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Славчо, целта е връщането на руския газ, а?! Защо не го кажеш направо! Естествено, че няма да го направиш!
Aнонимен
на 12.06.2022 г.
0
 
 
Много се издигна... Едно време беше "борче" в представленията. Гледай си чалгата и аматьорското попяване и не се бъркай в политиката. По-добре си обърни внимание на здравето, че си станал идеален за хорор. А, и не забравяй, че предателите никой не ги обича.
Aнонимен
на 12.06.2022 г.
0
 
 
Ти даже не си никакъв почулист! Просто си един дълъг глупак!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.06.2022 г.
+1
 
 
Скрий се, бе! Отдавна си припознат, като палето на мутрите и мафията! За теб няма нищо свято, освен парите! Нито България, нито хората, нито жена, нито дете около теб! Само пари, пари, имане, коли.. Жалък си и не ни занимавай публично с твоята особа!
0
 
 
Славчо затвори си парламента завинаги.Няма вече кой нормален човек да даде глас за Итн.
Aнонимен
на 12.06.2022 г.
+2
 
 
Агонията си ти чалгарю,че излъга народа с популистките си обещания и да съжаление мн хора ти повалярваха а ти се оказа патерица на мафията!
Aнонимен
на 12.06.2022 г.
0
 
 
Продаде се на ДПС, турска подлога, Кирил Петков е нашият Зеленски, ако падне от власт, народът ще подпали площадите тоя път
0
 
 
СЛАВЧОООО ами ти до вчера седя в тази коалиция и харчеше тези 20 милиарда ,ще дойде ден ще те питат къде са гнидо члагарска!
+2
 
 
Те че не стават за власт, е ясно още от ден 1 ,но за да няма грешки на следващите избори,матряла трябва да си зададе въпроса: КОЙ и защо ги спусна тези парашутисти-бушони ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: