Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След 14 дни в неизвестност, близките на изчезналите баща и син все още не губят надежда
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 18.03.2021Коментари (0)1714
© МВР
Близки на обявения за общодържавно издирване 29-годишен Божидар Радев от казанлъшкото село Копринка, който е в неизвестност от 5 март заедно с петгодишния си син Ангел, все още не са загубили надежда, че младият мъж и детето са живи.

"Надяваме се най-после да бъдат извадени разпечатки от разговорите по мобилния телефон, който е бил с него, недоумяваме защо това се бави?“, коментира чичото на издирвания, евангелският пастор Илчо Андонов, който обмисля дали да не обяви парична награда за каквато и да е вест от племенника си.

По думите на пастора цялата рода на Божидар и живеещата с него на семейни начала Джеврие Танева, е обходила педя по педя огромен район от Павел баня до към язовир Копринка. С лодки бил "преровен“ язовир Копринка, чийто брегове са край селото, където е домът на издирваните. Според кмета на селото Кенан Саид в издирването са се включили членовете на всички околни ловни дружинки, от полицията на няколко пъти пускали дрон, за да прихванат евентуални някакви следи от таткото и синчето, пише "Монитор". 

Двамата за последно са били видяни около 18,00 часа на 5 март, когато са се качили в сив на цвят лек автомобил  "Мерцедес Ц 200 компресор“ без регистрационни табели.

Божидар е на видима възраст 25 - 30 години, висок е 175 см, с нормално телосложение и черна къса коса. Облечен е бил със зелена блуза с дълги ръкави, черно зимно яке с качулка, на което ръкавите са кожени, и черно долнище на анцуг без кантове или надписи. Обут е с черни маратонки с връзки.

Малкият Ангел е на видима възраст 5 - 6 години. Облечен е с тънка розова блуза с дълги ръкави и изображение на Мики Маус отпред и със сиво долнище на анцуг с разноцветни хоризонтални черти отстрани на двата крачола. Обут е с черни маратонки. Носи златна гривна с надпис "Ангел“.

Според близките Божидар имал в себе си около 1 000 лв, спестени от работата в Германия, откъдето се завърнал с Джеврие през януари. В него били личните му документи и документите на автомобила. Заради стари прегрешения мъжът е бил без свидетелство за правоуправление, преди да "прескочи“ до селския магазин изпил няколко бири, но не бил пиян, кълнат се роднините. Според магазинерката мъжът дъхал на алкохол, купил един шоколад за малкия и няколко бири за себе си, преди да потегли в неизвестна посока.

"Ако е катастрофирал и колата му е паднала във водите на язовира за толкова време все нещо щеше да изплува на повърхността, ако са го гръмнали заради парите едва ли са убили и детето…“, разсъждават жители на Копринка, които първоначално смятаха че изчезването на Божидар е заради скандал между него и по-младата му булка, която има дете от предходно съжителство.

Съседи на младото семейство под сурдинка споделят, че двете сестри на Божидар, които живеели с него и Джеврие, обходили всички по-известни врачки и гадатели в Старозагорска област, отвсякъде им разправяли че издирваните са живи, но се крият заради някаква мистериозна заплаха към мъжа.

"Издирването продължава, нито за момент не сме спирали, обходеният район е огромен, разпитаните лица по казуса са десетки, ако не и стотици!“, лаконично отбеляза началникът на РУ "Полиция“ в Казанлък Христо Петров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: