Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След Леонид Решетников забраниха и на Константин Малофеев да влиза в страната
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 11.09.2019Коментари (0)1713
© БЛИЦ
Народното събрание не може да иска доклад относно дейността на прокуратурата по конкретно законодателно производство. Трябва освен това да има позволение от наблюдаващия прокурор. Това заяви от трибуната на Народното събрание обвинител номер едно Сотир Цацаров.

"Независимо от тази две разпоредби, ще представя пред вас възможните факти, които могат да бъдат представени, без да бъдат нарушавани тези разпоредби", добави той.

"Досъдебното производство е започнало на 3 юли тази година. Извършени са 11 претърсвания на посещения. Всяко е извършено с предварително разрешение на съдия от СНС. Извършени са и 5 броя претърсвания на моторни превозни средства, отново с разрешение на съдия", заяви Цацаров. "Извършени са 8 лични обиски на лица, всяка с разрешение на съдия. Разпитани са 15 свидетели, двама пред съдия. 8 лица са задържани", каза той.

"След като е направена преценка на целия обем доказателства в резултат на действията от разследванията. В качеството на обвиняем е привлечено едно лице - Николай Малинов. Паричната му гаранция е 50 000 лева. Забранено му е да напуска страната", каза обвинител номер едно.

"Ограничителна мярка е наложена на едно лице - Леонид Решетников, на който председателят на ДАНС е забранил да влиза на територията на България за период от 10 години", заяви Цацаров и добави, че от днес и още едно лице е получило същата забрана. Става въпрос за Константин Малофеев. "Разследването е започнало като разследване за пране на пари. Тези пари са стигали до определено дружество, лице и организации. Конкретното лице е Николай Малинов. Не сме събрали каквито и да е доказателства по отношение на други лица", каза той.  

Не малко от тези потоци са от чужда страна, чужди потоци и организации и са насочени към обвиняемия и към дружества, контролирани от него. Тук не става въпрос за финансиране с търговска цел, а с цел реализиране на определени дейности на територията на Република България. Основната част от тези задачи е с преориентация на българската вътрешна и външна политика", добави обвинител номер едно, предаде "Блиц". 

"Достатъчно е да спомена само един документ, който бе намерен при претърсването вчера. Въпросният доклад е докладна записка, изготвена от обвиняемия, относно необходимата геопополитическа преориентация на България или това, което ние наричаме "Проект България", припомни Цацаров. 

"В публичното пространство бе казано, че това е преследване за идеи, но това не е така. Когато идеите се налагат с пари и влияние и са срещу националната ни сигурност - това е престъпление. Аз не мога да се съглася, че това е политическа акция, свързана с изборите или печелене на политически дивиденти. Това, което правим, е да си вършим работата", смята главният прокурор. 

"Това не е атака срещу Движение "Русофили". Обвиняемият е председател, но отговорността е за личните му действия. Движението е било използвано за организация на определени цели, но ние няма да преследваме членовете му. Това не е разделение на българското общество на русофили и русофоби. В случая става въпрос не на чии чужди национални интереси симпатизираш, а че вредиш на българските национални интереси", каза Цацаров. "Арестите са извършени в стриктно спазване на закона", завърши Цацаров.



Още по темата: общо новини по темата: 5
29.06.2022 »
19.09.2019 »
14.09.2019 »
13.09.2019 »
12.09.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: