След акция конфискуваха културно-исторически ценности 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:18 / 11.04.2023
424
Полицаи от Нови пазар конфискуваха от частен имот в село Преселка, Шуменско незаконно притежавано оръжие с вид на огнестрелно, металотърсач и предмети с вид на културно-исторически ценности в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда в Шуменско, съобщиха от полицията.

Целта на операцията, в която участват служители на ОД на МВР и жандармерията, е да се подобри средата на сигурност в областта и да се гарантира общественият ред. Извършват се множество действия по пресичане на незаконна дейност и за разкриване на престъпления. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачи на автомобили, отбелязват от пресцентъра на полицията в областния град. 

Това е поредна полицейска операция на територията на областта. От началото на годината специализирани полицейски операции в Шуменско се проведоха на 15 март, 21 февруари и 27 януари. Засилени проверки за ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия в региона имаше и от 29 март до 5 април, съобщават от БТА. 

"Подобни операции ще се провеждат през цялата година. Идеята е да обезпечим сигурността на гражданите, да бъдат спокойни и да знаят, че живеят в една сигурна среда. В резултат на засиления контрол и поредиците от специализирани полицейски операции се отчита намаление на престъпността през 2022 г. в Шуменска област в сравнение с предходната година. През миналата година са регистрирани 1796 престъпления, от които са разкрити 1092, или близо 61 процента. През 2021 г. регистрираните престъпления са били със 110 повече, като са разкрити около 52 процента от тях“, каза пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов при провеждането на специализирана полицейска операция на 27 януари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).