Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След набити спирачки: Дете изхвърча от ръцете на майка си и пострада жестоко в такси
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 10.09.2021Коментари (16)1649
©
Дете пострада в такси, след като майка му потърсила сметка на шофьора заради удължен според нея маршрут. Жената твърди, че ядосан от желанието ѝ да прекъснат курса, служителят на таксиметровата компания спрял рязко, а детето изхвърчало от ръцете и разцепило бузата си.

"Колата дойде на адрес в точния час и нямаше проблеми. След като водачът въведе адреса, на който отивахме, прецених, че минаваме по доста заобиколен маршрут и не разбрах защо той е избрал точно него. Зададох въпрос тихо и спокойно към шофьора защо се движим по него. Той не реагира, реших, че не ме е чул. Попитах го отново - той пак не реагира. Попитах го още няколко пъти, но отговор наистина нямаше. След това реших, че ще го помоля да отбие. Като родител се притесних, защото не разбрах на какво се дължи поведението му", разказа майката на детето Василена Милева.  

Жената решава да се свърже с диспечера на фирмата, от която е изпратено таксито. "Аз се обадих и бях препратена към друг телефонен номер, защото ми казаха, че не могат да ми помогнат. Докато обяснявах казуса си, се случи инцидента. Шофьорът засили и непосредствено преди пешеходна зона натисна рязко спирачка, без да има пресичащи - имаше отстрани, но никой не беше стъпил. Тази драстична реакция беше по някакъв начин нарочна, според мен. Аз се отблъснах от седалката, детето падна и се заби в предната част между двете седалки", каза още родителят.

Детето е било прегледано в "Пирогов". Медиците са били притеснени, защото областта на нараняване е опасна, ако е имало счупване е можело да се стигне до сериозни трайни последствия. "Не е счупено, Слава Богу. От удара се е сцепила кожата, защото е бил много силен. След това се получи посиняване и отток", обясни Милева.

Екипът на Нова се свърза с таксиметровата фирма. От там обясниха: "Много е неприятна случката, затова че всъщност потърпевшо е малко дете. Първоначално е възникнал спор за маршрута, по който се движат. На левия завой, когато трябва да даде предимство на пешеходците - на пешеходна пътека, той спира, но за съжаление, детето полита напред и пада. В никакъв случай не е спрял нарочно. Този шофьор работи при нас от 4 години на франчайз договор. Не сме имали други оплаквания от него. Някак вината е комплексна - колкото на майката, толкова и на шофьора. Разговор с него е проведен. Отправено му е последно предупреждение. Първо и последно, защото случаят е сериозен", коментира директорът на компанията Димитър Христов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Такситата са длъжни да предоставят столче за деца, за да превозват такива пътници. Дете на 2 години не може да бъде просто на седалка с колан! Но вие, драги коментиращи, няма как да го знаете, защото в каруцата ви на село няма нито столчета, нито колани!
+2
 
 
Видях репортажа и разказа на майката по телевизията. Оказва се, че детето е стояло право на седалката, а преди инцидента е било клекнало пак на седалката до майка си. Значи виновна е кифлата, че не е държала детенцето.
+1
 
 
Извод: коланът е безкрайно по-сигурен от ръцете на тъпата майка. Водачът можеше да набие спирачки и заради още 100 други причини, не дай си Боже и да се блъснат или да ГИ блъснат. Детето ТРЯБВА да бъде с предпазен колан! Самия факт, че тъпата майка се ЖАЛВА за такова нещо е потресаващ колко дълбоко дъно започнахме да копаем!
+1
 
 
Най-важния въпрос - защо детето е било без предпазен колан??? Майката, преди да обяснява за маршрута, да беше подсигурила детето! Имало било хора, ама не били стъпили на пътеката - еми, за да стъпят на пътеката, нали автомобилите трябва да спрат? Следващия път може да ползва градския транспорт - там маршрута е ясен (освен ако няма форсмажорни обстоятелства).
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: