Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След отменен полет: Деца-медалисти от България останаха часове на улицата в Лондон
Автор: Екип Varna24.bg 19:58 / 13.12.2022Коментари (0)1729
© NOVA
Български деца от клуб по художествена гимнастика са блокирани в Лондон. Те буквално са останали на улицата, след като полетът им за България бил отменен, заради снежната буря и транспортния хаос. В понеделник децата от бургаски спортен клуб чакали десетина часа на летището. Вечерта били настанени в хотел, но във вторник сутрин са помолени да напуснат. А самолет все още няма.  Над 30 медала, спечелени за България, от които 25 златни. Емоциите от успеха на международния турнир по художествена гимнастика в Лондон угасват на прибиране към родината.

"На таблото се изписа, че е отменен полетът. Децата се уплашиха, ние също. Не знаехме какво ще правим. Часове наред чакахме някакво решение. Децата лежаха по пейките и по земята", разказва Деница Андреева, треньор по художествена гимнастика.

10 часа по-късно от авиокомпанията откарали до хотел българската група от 28 души.  18 от тях са деца. "Днес ние разбираме, че в 11 часа трябва да напуснем хотела, като нямаме никаква информация и контакти на хората, които вчера ни казаха, че до намиране на полет ще сме на топло в хотела, ще има храна за нас", посочва Андреева.

От хотела правят компромис и позволяват на групата да ползва фоайето, докато намерят решение.

"Температурите са ниски, навън е адски студено. Децата са много изморени. Изкарваме ги навън периодично, пак ги вкарваме да се стоплят. Пак излизаме. Изобщо е някакъв адски хаос. Децата плачат, има деца, които са без родители", твърди Елена Апостолова, майка на едно от децата.

Родители и треньори опитват да се свържат с авиокомпанията многократно.  

"Никой не ни дава никаква информация въобще как да действаме, с кого да се свържем. Единственото нещо, което знаем е, че на 15-ти и 16-ти евентуално ще летим. Евентуално. Но дотогава ние не знаем къде да отидем и какво да правим", заяви Невена Стоянова, треньор.

Другото притеснение на българите е, че е възможно деца и възрастни да летят в различни дни и часове. "Става така, че някои майки излитат в един ден, децата им в друг ден. Ние не знаем дали пълномощно ще трябва. По принцип трябва всяко дете, което е с родител, да е с полета на родителя. И другите деца да са с треньорите, защото ние носим отговорност за тях", твърди  Деница Андреева.

След намесата на NOVA от посолството ни в Лондон също започнаха разговори с авиокомпанията. Три часа по-късно групата беше преместена в друг хотел. С обещание, че ще останат там до деня на полетите.

"Съответно е осигурена храна, ваучери, транспорт от хотел до летище. Мисля, че под контрол е ситуацията в момента. Имат уверението на посланика, че сме на разположение за всякакъв вид логистика, ако се наложи да бъде предоставена. В момента тези полети са потвърдени", подчерта консулът Наташа Блажева.

NOVA също опита да се свърже с превозвача през представителите му в България - от там ни отговориха, че ще направят проверка по случая.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: