След спор за табелки с имена: Две парламентарни комисии приеха предложението на ГЕРБ, свързано със санирането

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
16:53 / 06.03.2024
1296
Две парламентарни комисии приеха предложението на ГЕРБ, свързано със санирането. Това стана ясно по време на съвместното заседание на Енергийна комисия с Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и Комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове, предаде репортер на "Фокус".

Става въпрос за Проект на решение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната, внесен от Николай Нанков, Деница Николова и Делян Добрев.

Идеята е да се обезпечи финансиране за тези жилищни сгради, които са в резервния списък за саниране, за които не е достигнало такова. 

По време на дискусията участваха и представители на местната власт - кметът на Димитровград Иво Димов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и кметът на Троян - Донка Михайлова. 

"Най-важното в настоящия момент е да бъдат финансирани проектите от резервния списък, тъй като напрежението сред хората е голямо", коментира Михайлова. 

Според министъра на регионалното развитие Андрей Цеков няма спор за средносрочната програма за жилищния сграден фонд. "Една такава средносрочна програма би могла да стартира най-рано следващата година. Към настоящия момент реално стартирането на една програма през тази година, би повишило дефицита", смята Цеков.

Съвместното заседание не премина без напрежение и едновременно забавни моменти. Председателят на Комисията по енергетика отбеляза, че такова заседание на 3 комисии му се случва за първи път. "Определено ще бъде интересно", каза Добрев. След което се оказа, че не всички депутати имат табелки с имената си. Само от Енергийна комисия имаха такива. 

Въпросът повдигна Венеция Ангова от ПП-ДБ, която видимо беше твърде засегната от случилото се. За да бъдат съпричастни депутатите от Комисията по енергетика махнаха табелките си. 

"Добре, че махнахме табелките", пошегува се по-късно Делян Добрев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
19.04.2024 Имотен експерт с остър коментар за санирането в България
12.03.2024 Енергийното министерство предложи промени в Закона за енергийната
ефективност
29.02.2024 Андонов: Интересът нараства - нужни са ни 4 млрд. за саниране, а по ПВУ имаме малко над милиард
14.11.2023 Обмислят нови важни облекчения и промени за някои "собственици"
11.10.2022 Близо 93% от жилищните сгради имат нужда от енергийно обновяване
14.01.2018 Затягат контрола при санирането на сградите, скастриха общините
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).