След злополука млад мъж се нуждае от средства за закупуване на инвалидна количка

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
09:24 / 05.12.2016
2707
Млад мъж, който е пострадал при злополука се нуждае от средства за закупуване на инвалидна количка. Той се обърна към Varna24.bg с молба за съдействие. Ето и неговата история:  

Казвам се Богомил Иванов Панов,на 27 години,от село Вирове,област Монтана. 

На 26.04.2015 година претърпях злополука, която се оказа фатална за мен.Работих като дървосекач в една фирма и по време на работа един колега отряза дърво, което падна върху мен и съм загубил съзнание.... 

Събудих се в болницата и в последствие разбрах че съм бил в кома, буквално премазан и доста от вътрешните ми органи бяха повредени. Най-лошото беше че са ми счупени трети и четвърти прешлен от гръбначния стълб и това ме обездвижи от гърдите надолу. Поставиха ми диагноза "долна параплегия". 

Претърпях и операция, при която имам поставени четири метални пластини на гръбначния стълб. Платих си за операцията 3700 лв.

В последствие разбрах че хората, за които работех са дали показания, че аз не работя в тяхната фирма.
Лежах по болниците около шест месеца, след което ме изписаха и ме освидетелстваха по ТЕЛК. Сега съм пенсионер със 100% инвалидност и 200 лв пенсия, с право на придружител.

При изписването лекарите ми казаха, че има шанс да проходя, понеже костният ми мозък не е прекъснат, а силно травмиран, но никой не знае колко време ще отнеме това.
След това се върнах във Вирове. От социалните ми отпуснаха 1100лв.,с които си закупих тоалетен стол и антидекубитален дюшек.

Сега майка ми ми е придружител и се грижи за мен. От доста време получих декубитални рани в областа на таза, които до сега не могат да се възстановят. 

Имам много месечни разходи, които пенсията ми едва покрива-памперси, марли, спрейове и мазила........ Необходима ми е и рехабилитация, но нямам средства и ми е невъзможно да посещавам процедури, което би ми осигурило шанс да проходя отново. 

Обръщам се към Вас с молба да ми помогнете да събера средства за да си закупя акомулаторна инвалидна количка, понеже мисля че ще ми е от голяма полза, а нямам финансовата възможност за нея.

Живея на село, а тук улиците са пълни с дупки, което прави самостоятелното ми придвижване невъзможно. Времето ми през деня се запълва с лежене в леглото и стоене в количката на двора. Мисля че така ще бъда по самостоятелен и ще водя по пълноценен живот.

Всеки един дарен лев от Вас е една нова надежда за мен да се чувствам пълноценен човек. Благодаря Ви, добри хора и приятели. 

Банкова сметка:BG79UBBS80021037484840


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).