Следобед се очакват валежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 11.06.2015
726
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ-БАН) днес на много места ще има краткотрайни валежи, с количества 10-15 л/кв.м, локално до около 30 л/кв.м.

В петък ще е почти без валежи. В събота преваляванията са възможни само на отделни места, с количества предимно между 1 и 5 л/кв.м, но и по-големи. 

През изминалото денонощие речните нива в по-голямата част от страната са останали непроменени или са се понижавали. Отчетени са повишения на отделни измервателни пунктове. 

Регистрираните водни количества на наблюдаваните реки в страната са около праговете за средни води. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

В Източнобеломорски басейн, в поречието на Тунджа нивата са се понижавали с до - 1 см. Във водосбора на Марица нивата са се изменяли в границите от -8 см до +18 см. Понижения с -1 см са отчетени в поречието на Арда. 

В Източнобеломорски басейн се очаква речните нива да продължат да се понижават. Днес, в резултат на прогнозираните валежи, са възможни краткотрайни повишения във водосборите на наблюдаваните реки Тунджа, Марица - (Родопските й притоци) и Арда. Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа на НИМХ-БАН прогнозира:
водните нива в басейна на река Марица и река Тунджа ще са под праговете за предупреждение. Системата за ранно предупреждение за водосбора на река Арда на НИМХ-БАН прогнозира: в басейна на реката водните нива ще са под праговете за предупреждение. 

В направените прогнози не се отчита влиянието и ретензионната способност на язовирите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
ГДБОП предотврати износ на културни ценности, шестима от ОПГ са з...
Доклад изнесе интересни данни за катастрофата с кола на НСО край ...
Нарушаване правилата за безопасност е водещата версия за влаковия...
Служебното правителство е категорично: Подготовката на изборите е...
Калин Стоянов: Стрелбата на полицай по момчето в Плевен е безобра...
Полицаят, стрелял по момче в Плевен, е ползвал лично оръжие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).