Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Следователи предизвикват Кирил Петков и министрите на шахмат
Автор: Екип Varna24.bg 11:50 / 13.01.2022Коментари (0)759
©
Камарата на следователите в България е отправила покана до премиера Кирил Петков за провеждане на благотворителна приятелска среща по шахмат между отбори на Националната следствена служба (НСлС) и на Министерския съвет.

По време на коледните и новогодишни празници Кирил Петков загуби демонстративна игра по шахмат от 10-годишния Данаил Попзафиров и от камарата на следователите обясняват, че това е провокирало и тяхната покана.

Предложението им е отборите да са от по осем души, като във всеки да участват по две деца, а останалите шестима състезатели да са следователи от НСлС и съответно министри от кабинета на Петков. От камарата предлагат да се проведат две срещи на разменено гостуване, като първата е в сградата на НСлС, а реваншът – в Министерския съвет. Те предлагат и съдия на двубоите да е д-р Венета Петкова, която е международен съдия по шахмат и треньор на Данаил Попзафиров, пише lex.bg.

"При положителен отговор от страна на министър-председателя на отправената покана, Камарата на следователите е готова преди шахматните срещи да организира благотворителна кампания, като събраните от нея средства ще бъдат предоставени на фондация "Емил Шарков“ в помощ на децата на загиналите служители на МВР“, обявиха от камарата.

Следователите припомнят, че в последните години са участвали в подобни демонстративни игри, като през 2016 г. беше организирана среща с фондация "Веселин Топалов“ в сградата на Висшия съдебен съвет. Там те участваха в едновременна игра на 12 дъски с бившия световен шампион Веселин Топалов, в която се включиха две млади български шахматистки, боксьорът Кубрат Пулев и бившият футболист Христо Йовов. Година по-късно в същия формат беше организирана игра с бившия световен шампион Анатолий Карпов от Русия.

От камарата посочват, че подобна инициатива би била добър знак, че властите в България могат да имат добро взаимодействие и да работят съвместно в полза на обществения интерес.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: