Следствен експеримент заради мистериозната смърт на малката Дамла (ВИДЕО)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:56 / 20.12.2017
2485
Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста и после върната обратно. Садет Муса се е прибрала у дома късно снощи под охрана, за да участва в следствен експеримент, съобщи Нова. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че майката на убитата 7-годишна Дамла е била задържана за 72 часа по обвинение, че е оставила детето само, без надзор по член 182 от НК.

Тя беше единственият задържан след убийството. Вчера участва в следствен експеримент за смъртта на детето. За разпит бе викана и близка на жената. Със следствен експеримент разследващите се опитаха да разберат кой е убил 7-годишното дете в Момчилград. Вчера вечерта те заведоха на местопрестъплението майката на момиченцето.

Разследващите бяха категорични, че убиецът, който е задушил малкото момиче, притискайки с ръка устата и нослето му и след това е залепил тиксо на лицето на Дамла, не е случаен психопат. Днес трябва да излязат и ДНК експертизите.

Малката Дамла беше намерена задушена в дома си. Според разследващите убиецът е притискал с ръка устата и нослето на детето, докато то не е спрямо да диша. Подобен начин на убийство е характерен изключително за жени. Тялото на детето, с уста, залепена с тиксо, е открито от майката, когато се върнала от нощна смяна в неделя сутринта.

По принцип, щом майката отсъствала, момичето било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция няколко дни преди фаталната нощ. Бащата на детето работи в Белгия, а братът, в Истанбул. Всички те в момента са в Момчилград.


Виж коментарите (1)

Още по темата (22):
09.09.2019 И Върховният касационен съд посече убиеца на 7-годишната Дамла!
06.12.2018 Убиецът на 7-годишната Дамла припадна в съда, прекъснаха заседанието!
03.09.2018 23 години за убиеца на Дамла, родителите крещят "Смърт!"
22.12.2017 Ден на траур в Момчилград в памет на убитото дете
21.12.2017 Арестуваният за убийството на Дамла отново влезе в дома на жертвата
21.12.2017 Кражба стои в основата на убийството на 7-годишната Дамла?
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).