Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Случаят с починалия таксиджия: 17 свидетели с различни показания
Автор: Екип Varna24.bg 22:51 / 10.10.2022Коментари (0)905
©
Забулен в мистерия остава случаят от столичния квартал "Разсадника", при който таксиметров шофьор загуби живота си. Според прокуратурата все още не е ясна причината за смъртта на мъжа. 34-годишният Христо Трайков е издъхнал минути след физическа саморазправа с друг мъж заради пътно нарушение. По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза. Стигна се и до блокади на кръстовища от роднини и близки на загиналия.

С възгласи "убийци“ протестиращите блокираха ключови кръстовища. Градският транспорт остана в капан. Демонстрантите настояха за справедлив съдебен процес. Малко по-късно напрежението ескалира, след като протестиращ счупи стъкло на кола. Беше изградена и пътна барикада. Полицията се намеси, за да възстанови реда.

"Нека хората да изразяват своето недоволство, но нека застанат, където не пречат на другите. Уверявам ги, че всичко, което е процесуално и законово, ще бъде свършено“, каза шефът на СДВР Калоян Милтенов.

Че МВР ще си свърши работата увери и вътрешният министър Иван Демерджиев. "МВР задържа извършителя и обезпечи всички свидетели и очевидци, те са разпитани. И двамата имат криминални регистрации, починалият има и за грабеж, и за кражби. Извършителят също има криминална регистрация“, каза още ресорният министър. Демерджиев коментира и срещата на главния прокурор с протестиращи от квартал "Факултета“.  "Единственото нещо, което се случи след посещението на Гешев там, е, че от 70 човека в момента протестират над 200“, каза Демерджиев, предава NOVA.

От прокуратурата заявиха, че до момента са разпитани 17 свидетели на трагедията, но показанията им били разнопосочни. Затова и остава неясно кой измежду обвиняемия и починалия мъж първи е нанесъл удар.

За да търсят справедливост, с главния прокурор се срещнаха и представители на таксиметровия бранш. "Искаме да сме абсолютно спокойни, че всички данни "за“ или "срещу“ нашия шофьор, всичко ще бъде правомерно разследвано“, поиска Кирил Ризов от Съюз "Такси".

След срещата Иван Гешев отказа коментар пред медиите, но малко по-късно се върна и заяви лаконично: "Говорихме по принципни въпроси с браншовите организации. Аз като главен прокурор и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за да има справедливост“.



Още по темата: общо новини по темата: 16
20.10.2022 »
20.10.2022 »
19.10.2022 »
11.10.2022 »
11.10.2022 »
10.10.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: