Служители на МВР: С недоумение наблюдаваме поредната необмислена атака срещу нас 

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
15:57 / 31.03.2024
1440
УС на СФСМВР с недоумение наблюдава поредната необмислена, неаргументирана и агресивна атака срещу МВР. Това заявиха с официално съобщение до медиите от Синдикалната федерация. 

Ето какво още заявиха: 

"Атака срещу министър на това ведомство, без значение на конкретната персона, в такива размери и по тема, каквато е купуването на гласове по време на предстоящи  избори, сериозно вреди на имиджа на професията ни, петни необосновано всички служители, налагайки ни клеймо на хора, неспособни да изпълняват професионално и безпристрастно задълженията си. Такива оценки, след повече от 9 месеца, особено като си бил в управление, през което са провеждани избори, не изглеждат обективни. Най-малкото 40% повече образувани досъдебни производства в сравнение с местни избори през 2019 г. говорят за подобрение в ограничаването на това престъпление срещу политическите права на гражданите.

Ние сме сериозно възпрепятствани да коментираме подобни ситуации, за разлика от всичките ни западни партньори-синдикални организации в страни членки на ЕС и спазваме наложените забрани. Но не можем да си позволим мълчание при продължаващата вербална война на представители на политически партии срещу ведомството. Тя би могла единствено да нанесе сериозни щети, включително и на гражданите, доколкото неизбежно намалява ефективността и мотивацията на служителите.

Трябва да подчертаем, че МВР е институция, която премина през досегашното редовно управление, без да се налага служителите в него да протестират срещу безобразия по отношение на защита на социално-икономическите и трудовите им права. С това не може да се похвали нито една управляваща политическа партия или коалиция през последните 15 години. Това ни даде възможност да бъдем пълноценни в най-голяма възможна степен, изпълнявайки задълженията си в полза на гражданите.

Напомняме- гласове се купуват по определение от тези, който имат полза, а такава имат само политици. Колкото и добре да се справя МВР с ограничаването на това позорно явление, докато то се толерира в самите партии, опитите да се прави ще съществуват."

Виж коментарите (0)

Още по темата (485):
20.05.2024 Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с министри, които да носят отговорност
19.05.2024 Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно населено място, всеки човек и всеки проблем
19.05.2024 Стефан Янев: Всички политически сили трябва да се обединят около национална
цел
19.05.2024 ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитие на земеделието
19.05.2024 Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически потенциал, който ще съживи местната икономика
19.05.2024 Д-р Красимир Събев: Узряхме, че с експерименти не се прави политика в полза на обществото
Още новини от Национални новини:
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...
Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с минист...
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
Контрабанден зехтин: Над 3000 литра бяха задържани на "Капитан Ан...
Д-р Илиев за новия вариант на COVID-19, наречен "флирт": Не е лек...
Председателят на Съвета на ректорите: Липсва дългосрочна целеполо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).