Служители на Министерството на външните работи започнаха ефективни стачни действия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:16 / 02.12.2022
744
Служители на Министерството на външните работи започнаха ефективни стачни действия. Те настояват за повишаване на заплатите, като най-ниските да бъдат увеличени със 100%. Служителите са днес на работните си места по закон, но процесът на работа е преустановен. Вместо да работят ще провеждат културно-образователна програма.

Министърът на външните работи е изпратил предложение до служебния премиер за 30% увеличение на заплатите, но това не удовлетворява протестиращите, съобщи  БНТ. А не се знае и дали финансовата рамка ще позволи такова увеличение. Служителите ще протестират докато исканията им не бъдат удовлетворени.

"30% ще ни върнат в началото на годината, когато ние пак отново бяхме най-бедното министерство, за нас това не е реално увеличение. "Легализации" също стачкуват, така че няма да бъдат приемани документите на гражданите, консулските служби остават отворени в чужбина, но дирекцията, която обработва данните им тук също стачкува, така че също може да има прекъсване на този процес", заяви Мартин Колев, председател на синдикалното обединение в МВнР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за ремонт, презарежда с америка...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Премиерът Главчев с поредна реакция по случая с болницата "Мама и...
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Казусът "Мама и аз": 11 специалности е трябвало да обслужват 40 п...
Зимата се завърна: Заваля обилен сняг в Пирин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).