Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Служителите на ДПБ-Раднево застават зад д-р Добринов и исканията му за охрана
Автор: Екип Varna24.bg 11:16 / 20.07.2023Коментари (0)768
© NOVA
Тази сутрин пред най-голямата психиатрична болница в страна, която се намира в Раднево, се проведе протест, предаде репортер на "Фокус". Служителите на Шесто мъжко отделение, в което се лекуват пациенти със зависимости, отново поискаха да бъде назначена охрана, за да бъде защитен както техния, така и животът на пациентите в лечебното заведение. Протестът е в защита на началника на отделението д-р Иван Добринов и е организиран от неговите колеги и синдикалната организация на КНСБ в ДПБ-Раднево.

Припомняме, че д-р Добринов и колегите му подадоха оставки преди около месец след като бяха нападнати по време на смяната си от агресивен пациент. Малко след това те са били притиснати от ръководството да оттеглят молбите си за напускане. Единствената неоттеглена молба остана тази на д-р Добринов, който беше категоричен, че наистина ще напусне ако не бъде назначена охрана. 

Медицинските сестри и санитари от Шесто мъжко отделение протестираха мирно и основното им искане беше да бъде чут гласа на д-р Добринов и да бъде обърнато внимание на техните искания за осигуряване на безопасността им по време на работа. Те бяха категорични, че ако си тръгне той, ще си тръгнат и те.

В отделението, което е най-голямото в страна за зависимости, се лекуват между 50 и 60 пациенти, като за тях се грижат д-р Добринов като единственият лекар, осем медицински сестри и пет санитари. Техният брой е изключително недостатъчен, а половината от пациентите са опасни.

Служителите споделиха, че се страхуват за здравето и живота си. Д-р Добринов е изпратил исканията на служителите в отделението до Министерство на здравеопазването, но месец по-късно отговор все още не е получен.

"Ние излязохме да подкрепим д-р Добринов, защото неговите искания са и наши искания. Ние сме солидарни напълно с това, което той желае", казаха колегите му и заявиха, че е много важно да бъде осигурена охрана, за да респектира буйстващите пациенти. 

Проблемът с охраната на болницата е от много години, а персоналът многократно е алармирал отговорните институции, но без успех. Към момента д-р Добринов отработва своето предизвестие, което трябваше да изтече на 21 юли, но е бил удължен с още два месеца.

Рени АТАНАСОВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Войната в Украйна
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: