Служителите от системата на МВР готвят протест в знак на "благодарност"!

Автор: Пламена Николова
Коментари (19)
15:40 / 12.10.2020
3923
Служителите в системата на МВР се чувстват недооценени, става ясно от декларация за протестна готовност, изпратена до Varna24.bg от Синдикалната федерация на служителите в МВР. 

Ето какво гласи тя:

Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР желае да изрази дълбоката "благодарност"на членовете на Федерацията към Министерския съвет и ръководството на МВР за "високата оценка", която беше поставена на служителите в МВР с класирането им на 35-то място, извън списъка с 34 министерства, институти, агенции, фондове и др., описани в ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 240 от 31.08.2020 г.

Изключването им от увеличението на индивидуалните основни месечни заплати с до 30%, изглежда, се приема за адекватно оценяване на дейността им в изминалите и бъдещите месеци на извънредно положение и ситуация,породени от епидемиологичната обстановка.

Очевидно МВР, което заедно с медицинските работници в цялата страна изнесе основно тежестта на прилаганите мерки и продължава да търпи най-тежките последствия от кризата, не е заслужило материален стимул.

Натрупаните хиляди часове труд, положен от колегите при всякакви метеорологични условия, в непосредствен контакт с карантинирани и болни, стотиците заболели служители,рисковете от заразяване предвид първата линия, на която се трудят, явно са недостатъчни, за да се избегне такова силно дискриминационно и обидно решение.

Това е едно естествено продължение на медийно обещаните и неполучени от нас 1000 лв. месечно за работещите на първа линия. Продължение е и на обидно разпределените по няколкостотин лева "награди". Определяме го като изключително лицемерие и не приемаме мястото, отредено ни чрез него.

Това постановление показва, че дадените в публичното пространство високи оценки за работата ни от началото на пандемията до ден днешен са били неискрени. Последствията от тази обида ще бъдат за сметка на мотивацията за работа и в ущърб на социалния мир.

Първото от тях е привеждането на СФСМВР в положение на протестна готовност и то вече е факт. Готови сме във всеки момент да започнем преговори за повишаване заплатите на служителите в МВР, достойно за положения от тях труд и положението в което се намират. Липсата на такива преговори или на удовлетворителен резултат от тях неизбежно ще доведат до ефективни протестни действия – единственият възможен начин, по който още веднъж да кажем: "Благодарим“ Ви!

Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).