Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Служителка присвоила 7 телефона и таблет чрез документна измама
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 07.02.2017Коментари (0)984
©
Районната прокуратура в Попово внесе в районния съд обвинителен акт срещу 23-годишната Виктория В., която като длъжностно лице присвоила мобилни устройства на "Мобилтел" на стойност 2241 лева чрез съставяне на неистински документи - престъпление по член 202, ал. 1, във връзка с член 310, ал. 1, във връзка с член 309, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Деянието на подсъдимата, успяла да присвои като търговски консултант на мобилния оператор 7 мобилни телефона и 1 таблет, е извършено при условията на продължавано престъпление.

Престъпната дейност на търговската консултантка била разкрита, след като потърпевшите били притиснати от колекторски фирми за дължими суми към "Мобилтел" по договори, които не били сключвали с оператора.
Виктория В. започнала да сключва фиктивни договори с различни лица, с чиито данни разполагала. Така тя придобивала мобилни устройства на промоционални цени, присвоявала ги и след това ги продавала на многократно по-високи цени. Първият фиктивен договор тя сключила с нищо неподозиращ абонат на мобилния оператор, чийто подпис имитирала. Закупила на негово име два мобилни телефона и платила преференциалната цена. След това ги продала на неустановени в досъдебното производство лица.

По време на разследването се установило, че един от апаратите се ползва с мексикански номер без титуляр. На 28 декември 2015 г. титулярът на фиктивния договор бил посетен от колекторска фирма, която му поискала да плати дължима сума от 1548 лева, колкото стрували двата телефона и лихвите по просрочието. 

По същия начин Виктория В. действала и на 16 април, и на 12 май, и на 22 май, както и на 1 юни 2015 г. Един от пострадалите от действията й абонат успял да докаже, че по времето на сключването на фиктивния договор е бил в чужбина. Така чрез съставянето на фиктивни договори с данните на различни бивши и настоящи клиенти на "Мобилтел" Виктория В. успяла да присвои мобилните устройства на стойност 2241 лева, които й били поверени да ги пази и управлява. 

Виктория В. не дала обяснения по досъдебното производство. Предстои делото срещу 23-годишната търговска консултантка на "Мобилтел", която била уволнена ден след разкриване на престъплението, да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Попово. Щетите не са възстановени от подсъдимата, която е с чисто съдебно минало.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: