Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Смразяващи подробности за бруталното убийство в Сунгурларско
Автор: Екип Varna24.bg 22:31 / 24.06.2021Коментари (0)930
© Varna24.bg
Илюстративна снимка
Най-опитните криминалисти, разследващи полицаи и експерти, водени от началника на дознанието в ОДМВР Златко Пеев продължават четвърти час огледа в двора на полусрутена къща в покрайнините на сунгурларското село Терзийско.

От много време полицията в региона не се е натъквала на толкова брутално убийство, свързано с много ревност и изпит алкохол.

Любовната драма между 49-годишната Калина Захариева, местна жителка и 50-годишният Алън от Англия е започнала още преди 3 години, оттогава за всички в малкото село било ясно, че рано или късно ще се стигне до фатален край.

Екологично чистото село в полите на Стара планина е привлякло последните 10 години много чужденци. Тук има латвийци, шотландци, немски, руснаци и албанци.

Рижавият Алън пристигнал преди 3 години от Англия. Местните хора са не повече от стотина души. Те смятат, че чужденците са привлечени от липсата на роми и заради това купували имоти и се заселвали в Терзийско.

За разлика от останалите преселници, които били кротки, Алън правел впечатление още с идването си на доста буен – демонстрирал самочувствие, твърдял, че в родината си имал музикален бизнес, но предпочел мекия български климат, твърдят от Флагман.

Още в първата седмица Алън започнал да се застоява в магазина на Калина Захариева, вдовица от много време. Жената била свястна, работлива и сама се издържала от собствената си бакалия в центъра на селото. Любовта им пламнала веднага, но била и много бурна.

Алън прекалявал с алкохола и една нощ от ревност и след огромен скандал, в присъствие на съседи, запалил магазина на Калина. Бил безпощаден в ревността си към нея, въпреки че живеел в нейната къща и на практика тя го издържала.

Преди година опитала да се раздели с него, заради което пияницата се нанесъл в порутената къща в покрайнините, където и днес нещастницата бе открита мъртва. Запознати твърдят, че и този имот бил закупен от нея – с надежда да я остави на мира.

Все още се изяснява как Калина се е оказала в лапите на смъртта вчера. Нейната братовчедка, която е един от основните свидетели и чиято къща е в непосредствена близост до мястото на убийството, разказа следното:

"Сигурна съм, че е убита вчера следобед, защото преди обед се видяхме в центъра на селото, говорих и с брат й следобед. По това време Алън беше дошъл у тях, за да иска за пореден път алкохол и някаква храна.

Разбрахме, че Калина го е съжалила и решила да му донесе храната в къщата в покрайнините на селото. Вечерта обаче тя не се прибра у дома. Към полунощ аз, брат й и още няколко души решихме да кажем на кмета, че Калина я няма никъде".

По първоначална информация, след като жената не е била намерена до към 15 часа, а Алън е давал противоречиви обяснения пред участъковия полицай, кметът решил да алармира ОДМВР-Бургас.

В 16:30 часа на място пристигат няколко автомобила на МВР и криминалистична лаборатория. Според един от местните жители, с когото разговаряхме, Алън е давал противоречиви показания.

Първо твърдял, че нищо не знае за Калина, но след като го "респектирали", което продължило доста време, започнал да разказва небивалици – че Калина слизала по външната стълба, спънала се, паднала на плочника и си счупила главата. Липсата на тялото й обаче той не можел да обясни.

В последствие полицаите откриват трупа във фекалната шахта в двора, която Алън отгоре затрупал с тухли, така че ченгетата да не се сетят, че би могло да има възможност за укриване на тяло. Все още, към 19:30 часа, убиецът се намира в двора, тялото е извадено и се извършва допълнителен оглед.

Според бдителен съсед, бивш служител на реда, Алън бил рецидивист – пироман и имал криминално досие в Англия. Всички, които са познавали Калина са категорични, че някогашният й съпруг и тя, били прекрасно семейство. Нямали деца, но се обичали и се подкрепяли взаимно. Имали собствена ферма за животни, която в последствие обаче била затворена.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: