Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Собственичката на каракала: Няма да го дам!
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 24.01.2019Коментари (34)3149
Преди дни по улиците на Пловдив бе заснета каракал, който да се разхожда свободно. Животното бе забелязано на 21 януари към 8.30 часа зад хотел "Марица" в Пловдив. Оказа се, че екоинспекцията в столицата е регистрирала по грешка дивата котка като домашна, но разрешителното вече е анулирано, а служителят, издал документа, вече не заема тази длъжност.

Въпросният каракал се казва Гръм, а стопаните му живеят в Милано. Те са категорични, че няма да го дадат на държавата. "С тази грешка на администрацията е даден един много грешен сигнал и на хората, които искат да си закупят такива животни, и на онези, които се занимават с този бизнес, които досега са били с усещането, че съвсем легално са внасяли котенцата", ком
ентира Явор Гечев от "Четири лапи" в интервю за bTV.

В Пловдив няма нито един каракал, регистриран като домашен любимец, твърдят от местната инспекция. В квартал "Южен" обаче сигнализират за втора дива котка, освен избягалия Гръм. По закон у нас диви котки може да се отглеждат единствено в зоопарк или в спасителен център, но в никакъв случай – у дома.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Както се разбира от репортажа, това животинче е живяло доста време със семейството. Полагани са грижи за него. От снимките, които се въртят в мрежата се вижда че хората са щастливи с котенцето. Сега изведнъж го вземат, вадят го от лукса в който е живяло и обгрижвано години наред и го настаняват в "спасителен център". От какво го спасяват? Нека т.нар. "защитници" на животното да кажат как ще му се отрази стреса от това че ще бъде отделено от семейството и натикано в някакъв миризлив кафез на "спасителен център". А на този, който качи снимката на каракала (вероятно в имато на 10 - 20 лайка) му пожелавам добрината, която сътвори да му се върне.
+1
 
 
Забраната за тези животни е за целия ЕС.Няма как в Милано да може...а тук да не може.По вероятно е И там да НЕ МОЖЕ и да снове между двата града,защото там хванат ли я няма пощада.Най вероятно там ги лъже с документа от тук.А сега спасява положението там. Ако си я беше държала в къща мачката нямаше да се размирише толкова,че си е платила където трябва.Само,че един документ издаден в нарушение на закона НЕ Е РАЗРЕШЕНИЕ!
-1
 
 
Мислите ли, че тази жена не знае за забраната за отглеждане на диви котки? Защо животното е регистрирано в София, а живее освен в Милано и в Пловдив, а не в София? Дали някой в София не е прибрал едни пари за регистрацията от уж незнаещата госпожа защото в Пловдив и е отказано? И ред други въпроси?
+4
 
 
Няма да го дава, разбира се! Това е същия чиновническо-идиотско-тъпанарски случай, както с кравата Пенка! И колко още1 Ами кончетата в Стара Планина?! Аман от буквояди и кухи лейки!
+6
 
 
Няма да го дава ! Животното е регистрирано, опитомено и се отглежда в домашни условия ! Институциите, които искат да прилапат безплатен каракал за новата зоологическа градина в Пловдив ще им излязат криви сметките...
-5
 
 
Абе глупаци ..... това е дива котка и още повече е хищник. Това не ви е нормалната домашна котка която се храни с гранули. Иначе съм абсолютно съгласен , че и кучета - питбули , дого аржентино и прочие трябва да се конфискуват.
на 24.01.2019 г.
+9
 
 
Надали тази котка е по-опасна от някой разярен питбул или нещо от сорта. Стига се филмирайте и оставете котето на жената, явно си го обича...
-5
 
 
След като в Пловдив няма нито един регистрирал каракал, как така точно този е нейн? Как ще го докаже това, след като документално това животно не съществува?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 24.01.2019 г.
+2
 
 
"служителят, издал документа, вече не заема тази длъжност" Вече няколко пъти чувам това изречение. Явно не е уволнен, а просто е преместен на съседното бюро. Докато направи нова грешка.
+4
 
 
хаха котката вече е в милано :) ..... и тоя служител издал разрешителното не става ясно уволнен ли е или сам е напуснал :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: