Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Собственик на бензиностанция: Малко е забавно - 25 ст. за човек, който не може да похарчи повече от 100 лв. на месец
Автор: Екип Varna24.bg 22:47 / 21.06.2022Коментари (1)1637
©
Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата. Това обявиха от Комисия за защита на конкуренцията. На този фон цените на горивата с нов връх, бензинът и дизелът са близо 3,50 лв.

Няма изгледи цените на горивата да паднат в скоро време. А компенсацията от 25 ст. няма да има ефект на фона на постоянното увеличение, смятат шофьорите.

Помощта от 25 ст. на литър ще затрудни бензиностанциите, защото са възможни проблеми с документалното оформяне в счетоводствата им, смята Димитър Хаджидимитров, който е собственик на бензиностанция. Ако тази мярка бъде приета и влезе в сила от 1 юли, някои бензиностанции ще бъдат принудени да затворят. 

"Малко е забавно - 25 ст. за човек, който не може да похарчи повече от 100 лв. на месец, на 3,50 - вие направете сметка колко ще спести този човек. Реално на 25 литра по 25 ст. са 6,25 лв. Не може да си купи една бутилка олио, да отиде да се маже на морето", коментира Хаджидимитров пред Bulgaria On Air.

След искрите между управляващи и опозиция на тема образуване на цените на горивата, спорът се пренесе и в НС. Намеси се и Комисията за защита на конкуренцията. От там обявиха в парламента, че имат данни за редица нарушения от страна на "Лукойл-Нефтохим" и дъмпинг на цените.

"Ако газът, токът, суровината на "Лукойл-Нефтохим" не са се променили в последните 6 месеца, защо горивото скочи с един лев?", попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

"Стига с тази цена на суровия петрол, фирмата "Нефтохим" си е намерила по-евтина суровина. Това си е тяхна работа, взима си по-евтината суровина и си произвежда, но не плаща печалба – това е нашият проблем и претенция. Защото неплащайки печалбата – те непазарно излизат с едни гърди пред останалите доставчици", отговори Румен Гечев от ПГ на "БСП за България".

"Нефтохим-Бургас" е частна компания, тя решава с какъв вид петрол да работи, има ограничение спрямо това как да е фиксирано производството – частна компания си купува частна суровина Петролът, който се произвежда от "Лукойл-Нефтохим Бургас", се купува от частна компания и продава на каквато цена иска", добави Искрен Митев от ПГ на "Продължаваме промяната". 

Въпреки високите цени на горивата, потреблението не е намаляло, отчитат собственици на бензиностанции. А моделът на Хърватия, която замрази цените на горивата, би работил и у нас, смятат те. Там дизелът струва 3,40 лeвa зa литъp, a бeнзинът - 3,50 зa литъp.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига приказки!!! Дерат ни, лъжат ни, ограбват ни лелицата им долна!!! Така става винаги при червените! Каква Промяна, какви пет лева? Това са долни, мръсни, червени инсекти и Ицо Хазарта, некадърният, бездарен рапър и той там!!! СПЕКУЛА, СПЕКУЛА, СПЕКУЛА! Това е истината за горивата и тока! Това е бизнесът на червените-На Майчето, на Курнелийка, на Р.Овч. и т.н. Въпросът е другаде!!! НИЕ ЗАЩО МЪЛЧИМ? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО???
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: