Собственикът на "Биволъ": Ще съдя спецпрокурора Евгения Станкова за клевета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:29 / 01.08.2019
2032
Възнамерявам да заведа дело за клевета срещу Евгения Станкова, независимо и точно защото е специализиран прокурор, тя не може да си позволи безкритични публични изявления, които НЕ отговарят на истината, но създават огромен обществен резонанс и силно дискредитират и без това отрицателния публичен рейтинг на българската прокуратура! Това обяви в профила си във фейсбук собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов.

Повод за този пост е изявление на наблюдаващия прокурор по делото за кибертероризъм след пробива в системата на НАП срещу собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и двама негови служители – Кристиян Бойков и Георги Янков.

"На собственика на сайта Биволъ те са дадени 2 седмици преди да стане ясно, че е пробита системата на НАП. Засечен е и скрит чат между един от обвиняемите и собственика на медията", обяви прокурор Станкова. Тя уточни, че е имало "имало скрит чат през "Телеграм" между един от обвиняемите и собственика на "Биволъ".

В тази връзка Асен Йорданов уточнява:

"1. Аз съм собственикът на Биволъ и НИКОГА не съм се познавал, нито с Иван Тодоров, Кристиян Бойков, нито с някой от ТАД груп!

2. Не ползвам "Телеграм" за чатове и не съм ползвал програмата за подобни действия!

3. Не сме получавали никакви данни 2 седмици предварително. Получихме теча заедно с останалите медии на 15.07.2019 г. Не Биволъ, а 2 телевизии приближени до властта публикуваха паролите за достъп открито, т.е. дадоха личните данни неограничено на обществено достяние. Биволъ такова нещо не е правил. Всичко, което публикуваме, отговаря на законите и журналистическия Кодекс. Ако има консумирано престъпление - то това е именно в тези репортажи! Тях СП за нещо търси ли им сметка!?"

Собственикът на "Биволъ" подчертава, че течът на информацията за над 5 млн. български граждани от НАП е по вина на самата институция, пише факти.бг.

"Биволъ има информацията, че достъпът до сървърите на НАП е бил направен още преди повече от... 2 г. и тогава е била вероятно източена и базата с данни", пише още в поста Асен Йорданов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
26.02.2024 Отмениха глобата от над 5 млн. лева, наложена на НАП за теча на лични данни
03.10.2023 Гледат делото срещу НАП за изтеклите данни след пробив в системите
06.03.2023 Отложиха делото за изтеклите данни от НАП
14.01.2021 Вдигнаха заплатата на шефката на НАП
09.09.2020 Споразумение между Германия и България е помогнало на хакерите, ударили НАП
01.09.2020 Съдът не пожали НАП: Данъчните да обезщетят гражданите за изтичането на
данни
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).