Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Собственикът на Vivacom купи "Нова телевизия"!
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 25.12.2020Коментари (0)2091
©
Днес "Юнайтед Груп", водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, обяви официално, че е постигнато споразумение за закупуването на най-голямата българска мултиплатформена медийна компания "Нова Броудкастинг Груп" от "Адванс Медиа груп", съобщиха от Нова тв. Сделката се очаква да бъде затворена в началото на 2021 година, след като се получат всички необходими одобрения от регулаторните органи.

Портфолиото на Нова Броудкастинг Груп се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, четири радио станции и най-голямата българска онлайн платформа "Нетинфо", която достига до 80% от населението на България всеки месец.

Главният изпълнителен директор на "Юнайтед Груп" госпожа Виктория Боклаг каза: "Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от "Юнайтед Груп". Покупката е в унисон с цялостната стратегия на "Юнайтед Груп" да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме.

Нова Броудкастинг Груп допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията“ "Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с Юнайтед Груп ще осигури непрекъснатото развитие на NOVA“, смята изпълнителният директор на "Адванс Медиа Груп" Георги Домусчиев.

Инвестицията е четвъртата поред голяма сделка откакто BC Partners придобиха "Юнайтед Груп" през март 2019 година. Платформата на "Юнайтед Груп" комбинира водещи телекомуникационни оператори с най-добрите продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор. Компанията има над 10 милиона клиенти и 11 000 служители.

"Юнайтед груп", собственик на Vivacom, е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, със седалище в Амстердам. Чрез значителни инвестиции в дигиталната инфраструктура, съдържание и технологии, групата предоставя водещи услуги на клиентите в региона. През двете десетилетия от основаването си, "Юнайтед груп" придобива и успешно интегрира над 100 компании в своята структура. Има най-широкото покритие на мрежата в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Юнайтед груп оперира в 8 държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: