Социалните: Майката, която изостави бебето си в "Младост", не е търсила помощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:48 / 01.08.2017
1273
Мария Иванова, която изостави 3-месечния си син Александър в градинка в столичния квартал "Младост", не е търсила помощ от социалните служби. Това обяви в предаването "Тази сутрин" по bTV Емил Тодоров от дирекция "Закрила на детето" към Агенцията за социално подпомагане. Ако беше потърсила помощ, ние щяхме веднага да реагираме, уточни той.

Мария поиска вчера да си върне детето, но призна, че ще има и нужда от помощ - най-вече финансова, за да се грижи за него.

Тодоров повтори отново, че социалните работници трябва да проверят има ли капацитет Мария да се грижи за детето си, преди да решат дали да й го върнат.

Според Мария Чомарова, психотерапевт в асоциация "Анимус", в момента за детето е много важно да е с майка си и то е травмирано от раздялата с нея. "Анимус" може да окаже пълна подкрепа на Мария - да не е сама в отглеждането на Александър, да й съдейства да си намери работа, уточни Чомарова.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).