Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социалните отнеха трите деца на млада вдовица, за да ги дадат на ромско приемно семейство
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 01.05.2019Коментари (6)1551
©
В края на ноември "Социални грижи" в Сливен отнеха трите деца на Даниела Колева, защото са преценили, че децата се гледат в мизерия. Вместо да помогнат на вдовицата да стъпи на краката си, те раздават децата й по различни семейства, включително и ромско.

За приемните грижи всяко от тях ще получава по 700 лв. на месец. Какво пречеше на същите тези социални грижи да дадат на майката средствата, с тях тя ще отглежда безпроблемно децата си, питат юристи. За правовия парадокс алармира варненската адвокатска кантора "Петър Николов и Мартин Пеев", която напълно безплатно е поела защитата на правата на майката.

Сагата започва, когато Даниела сама отива в "Социални грижи" в Сливен и ги моли за помощ, споделяйки, че е вдовица, че сама отглежда трите си деца и в момента няма работа. Тя пита възможно ли е и как да кандидатства за общинско жилище, което много би облекчило съдбата на семейството. Получава отговор, че няма право, защото не е регистрирана в община Сливен. Вместо да положат грижи - каквото е и наименованието на службата, работещите там атакуват многодетната вдовица "в гръб". Правят проверки, с които се потвърждава мизерията и недоимъка, в които се отглеждат децата.

По инициатива на "Социални грижи" местната Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) извършва проверка и установява, че условията “не отговарят", след което социалните вземат трите й деца. Настаняват ги в три различни семейства. Едното дори е ромско. Така Даниела и децата влизат в месомелачката, наречена приемно семейство. За него по закон държавата осигурява по 500-700 лв. на месец за всяко настанено дете. Това, оказва се, е много грозен държавен бизнес. На Даниела е обяснено, че ако в рамките на 2 месеца не докаже, че може да се грижи адекватно за децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.

Даниела пита как е възможно на някого да се отнемат децата, "защото е беден", и в същото време да се дават стотици левове на други хора, които да ги отглеждат като приемни семейства?

По щастлива случайност с идеята да помогне на майката се заема формированието на Петър Низамов, известен с прозвището Перата, покрай лова на нелегални нарушители на границата. Той регистрира сметка на името на Даниела Колева, на която се събират средства за нея и децата й, докато си намери работа. Днес можем да кажем, че Даниела вече има работа - тя е санитар в един социален дом. Има и квартира, която плаща.

Сега предстои да докаже на съда, че може да си гледа децата и те да й бъдат върнати. В началото на тази седмица "168 часа" получи отговор на наш сигнал от централата на Държавната агенция за закрила на детето. В него категорично се твърди, че Дирекция социално подпомагане в Сливен не е имала причина да отнеме децата и ще се извърши проверка, за да конкретизира действията на съответните служители, от които може да се търси и отговорност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БГ е страната на неограничените абсурди... :(
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 02.05.2019 г.
+1
 
 
Адмирации за адвокатите, които безплатно са поели защитата на майката ! Дай Боже повече такива като тях ! А сега на тези от "социалните грижи" да им отнемат децата и да ги дадат в ромски "приемни" семейства! Ако ми дойдат вкъщи да ми отнемат детето , живи няма да напуснат дома ми !!! Молоумници такива !
Aнонимен
на 01.05.2019 г.
+3
 
 
Европейските ценности в действие. Тъй като там са все повече джендъри и пе**ли и немогат да имат деца, това е начина да си ги получат. И продажните овце администратори в България също намазват от това...
Aнонимен
на 01.05.2019 г.
+3
 
 
какви социални какви пет лева
+6
 
 
"Социалните" служители са подкупени от приемните семейства и си делят парите, или са заплашени от циганските. Няма друго разумно обяснение!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: